Kierewiet, een overvloed aan tics

 

De Komedie Compagnie zend ons vanaf 10 april in de pseudo wetenschappelijke wereld van de psychiatrie met hun komedie , Kierewiet GE-TIC-T. Origineel een Frans stuk dus voor de vertaling niemand beter dan Frank De Kaey , de expert over Franse comedy. Vlaanderens zotste regisseur , Stany Crets, bewerkte verder alle ingrediënten.

Een uniek stuk met een totaal origineel concept. Zes mensen , met elk een eigen psychische aandoening in de vorm van laat ons het zenuwtrekken noemen , komen elkaar tegen in de wachtzaal van hun psychiater. Deze man laat echter ellenlang op zich wachten en de interactie tussen deze zes personen kan beginnen.

Verwacht niet dat men mensen gaat uitlachen , ze gaan zeker niet af in deze zotte komedie. De humor komt op een speciale manier en we zijn er zeker van overtuigd dat het publiek nog begrip gaat krijgen voor mensen met tics. Stany Crets noemt het een deurenkomedie zonder deuren.

De zes buitenbeentjes werden op 10 maart voorgesteld in de klinisch aandoende witte zaal van dansstudio Arlekino te Berchem. Om te tonen dat je elkaar snel op de zenuwen gaat werken onder bepaalde omstandigheden probeerde de groep samen een spelletje “ Bibberspel” dat gelukkig voor hen niet lang duurde.

De Cast en hun Tics:

Dirk Van Vooren is Bob. Bob heeft een dwangneurose en dat uit zich door angst om op lijnen te stappen.

Dirk Lavrysen is Alfons. Alfons heeft teldwang ( Arithmomanie in het Latijn !) Telt te pas en te onpas alle letters. Loopt van de ZES naar de ZEVEN en kan de NUL niet houden.

Carry Goossens is Fred. Fred heeft de prachtige ziekte met de prachtige naam van Gilles-de-la- Tourette. Patiënten die je nooit kan vergeten. Houden ze het bij het vloeken en vergeten ze het spuwen dan gaan we er nog plezier aan beleven.

Dit zijn de mannen , maar er zijn ook drie vrouwen.

Vicky Florus is Lili. Lili heeft echolalie. “ Listen very carefully I shall say this only once” is niet aan haar besteed. Is haar rol groot dan zullen velen na de avondvertoningen hun tram missen.

Linda De Ridder is Maria. Maria is overgelovig en bijgelovig. God zal haar belonen.

Greet Rouffaer is Blanche. Blanche is zeer actueel , actueler kon niet. Ze heeft smetvrees en is wars van alle microben , bacteriën en virussen. Corona You have been warned!

 

De praktijk van dokter Dokter Stern moet ook nog logistiek voort kunnen. De assistente die de patiënten in het oog moet houden is Lea Witvrouwen , een kranige 70 jarige ex onvervalste Kempische Benidorm Bastard.

De voorstellingen gaan door in Theater Elckerlyc- er zijn trouwens al twee extra voorstellingen gepland.

Alle info en tickets: http://www.elckerlyc.be/         of 070 691 002