La Cage Aux Folles

 

Producent Deep Bridge liet op 16 oktober de première op ons los van La Cage aux Folles in de vorm van een musical komedie. Het stuk begon ooit in Frankrijk als toneelstuk door ene Jean Poiret.

In 1978 kwam er een Frans-Italiaanse film van E. Molinaro met muziek van niemand minder dan Enio Morricone Een volgende stap was een musical die veel succes kende op Broadway.

Wij kennen La Cage aux Folles reeds van de theater komedie in 2016 door het EWT theater. Frank De Kaey , die reeds lang dit stuk op zijn wenslijst had , kreeg toen eindelijk de goedkeuring en rechten voor de vertaling. Samen met Jeroen Maes werd het een topper aan het Cogelsplein te Deurne.

Om de musical versie naar Vlaanderen te brengen kwam er een ander theaterkanon op de proppen. Regie en vertaling gebeurde door Stany Crets. Hij bracht ons het verhaal van Georges ( Koen van Impe ) en Albin ( Koen Crucke) die een bekende nachtclub runnen te Saint- Tropez. Als de streng conservatieve ouders van hun toekomstige schoondochter voor het eerst op bezoek komen moet alles en iedereen doen alsof en hun levensstijl verbergen.

Een humoristisch verhaal over families, hun waarden en ook onvoorwaardelijke liefde. Ook een emotioneel verhaal om bij stil te staan. Koen Crucke speelt de “ uitgesloten “ Albin met gratie en talent. En zijn heel mooie warme stem vult de zaal met Kunst.

Prachtig uitgevoerde dansen met heel mooie kostuums waardoor de mannen heel sexy vrouwen lijken. Samen met een belichting van heel speelse kleuren is er ook een leuk opgebouwd decor en zoals ik vroeger dikwijls aanhaalde , voor zulke producties geen betere zaal dan Elckerlyc. Hier waan je je nog in de West End !

In Elckerlyc kan je het stuk nog de volgende weken bekijken. Op 7 december speelt men in de Gentse Capitole.

Alle Info: http://www.deepbridge.be/

Tekst: D. Schroven.

Foto’s: Cor Blancke.