’T Groot Lot

 

In november komt er traditiegetrouw in zaal Elckerlyc een nieuwe productie van Producent Theatertainment door het theatergezelschap van de Komedie Compagnie. Auteur Ray Cooney is reeds een naam met faam hier in Antwerpen en ditmaal kozen Van Vooren & Warinnier voor “ ’t Groot Lot “.

Regisseur Dirk Lavrysen nam “ Funny Money” van Cooney onder handen en brengt ons vanaf 15 november ’T Groot Lot”. De cast kenden we reeds een tijd maar de Komedie Kompagnie zou de Komedie Kompagnie niet zijn als ze deze cast niet op een ludieke wijze en op een uitgelezen plaats zou voorstellen.

De weergoden waren mee op 22 oktober in het Kasteel van Wissekerke te Bazel. Een toneelkomedie waar het draait rond 10 miljoen euro nijgt naar extravagantie. Een deel van de cast kwam met de witte Limo en drie anderen namen de uitdaging aan van een helikopter vlucht. Dirk Van Vooren zat met de hoofdrol dus wie beter dan de ploeg voor te stellen en een uurtje alles gezellig aan elkaar te praten dan onzer eigen Patrick Onzia. Patrick liet hier nogmaals zijn veelzijdig talent zien met de nodige pittige improvisatie.

Dirk Van Vooren ( met hoogtevrees geland) is kantoorbediende Alain De Vlieger . Hij is zoals zijn vrouw Sylvie ( Jasmine Jaspers) uitgeblust en vastgeroest. Door een stomme verwisseling geraakt hij in het bezit van een koffertje met de 10 miljoen euro. Ineens zit hij vol plannen maar hij heeft geen rekening gehouden met een verrassingsverjaardagsfeestje thuis met een bevriend koppel: Jean-Philip en Veronique( Christophe Stienlet & Joyce De Troch).Het begin van een heel kluwen met onverwachte wendingen. Ludo Hellinx en David Michiels zijn twee inspecteurs , Peter Van Asbroeck is taxichauffeur en Frank Hofmans de man van het geld.

Een cast met verschillende acteurs die we reeds bij de Komedie Kompagnie mochten begroeten of zoals Patrick Onzia het perfect naar voren bracht: “ Een thuiskomen voor vele acteurs.

Tot 8 december in Elckerlyc. Info & tickets : http://www.elckerlyc.be/

Tekst en foto’s: G. Charrin.