Le Temps Perdu

DSC_0079

 

De gelauwerde choreografe Isabelle Beernaert koos voor haar nieuwste creatie de naam” Le Temps Perdu.” Zoals steeds bij haar producties is het werk autobiografisch met deze maal voor het eerst gecombineerd met een parallelle mannelijke verhaallijn.

DSC_0084DSC_0090

In ‘Le temps Perdu’ keert Isabelle Beernaert terug naar de essentie en laat ze door de ogen van vier koppels de rijkdom van het kleine , het vanzelfsprekende , zien. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal en komen tot uiting in de danstechniek en puurheid van bewegingen.De ziel spreekt door de dans heen . Zoals we gewend zijn van de choreografe , zullen in een verfijnde vorm in’ Le Temps Perdu’ het alledaagse van de mens , het niet voor de hand liggende , de onderliggende emoties , het diepzinnige , de passie die ons doet leven , voelen / zien / horen tot uiting komen…. een zintuigelijke beleving.

DSC_0109DSC_0116DSC_0134

Isabelle straalt dezer dagen. Ze is naar eigen zeggen ‘ volledig in balans’, zowel op professioneel vlak als privé en die zaken vloeien harmonieus samen in haar nieuwe dansvoorstelling. Niet enkel het feit dat haar dochter Manon ( 23) danst in deze productie en ook als assistent choreografe fungeert , maakt ‘ Le Temps Perdu ‘ speciaal , ook het hervonden liefdesgeluk geeft Isabelle verse creatieve zuurstof en krijgt zelfs een prominente plaats in deze productie. De nieuwe liefde , de Nederlander Daniel Borst , is als rechterhand en artistiek partner van Isabelle ook actief betrokken in de creatie van ‘ Le Temps Perdu’. Daniel is de rode draad in de voorstelling ( Isabelle Beernaert)DSC_0167

De voorstelling zal vanaf 18 november 2018 te zien zijn in Gent , Antwerpen , Genk , Oostende , Vilvoorde, Zaventem en Brugge.

Een voorproefje van de choreografie en de bijhorende muziek kregen we reeds exclusief tijdens repetities in de Jezuïetenkerk van Lier.

DSC_0131DSC_0152DSC_0142

Tickets en info :  www.isabellebeernaert.com

Praktisch:

November 2018:

18 november- Capitole Gent.                  21 november- Stadsschouwburg Antwerpen.

22 november- C-Mine Genk.                   25 november-Kursaal Oostende.

Januari 2019:

12 januari- CC Het Bolwerk Vilvoorde.   29 januari-C-Mine Genk.

Februari 2019:

24 februari- Capitole Gent.                         28 februari-CC De Factorij Zaventem.

Maart 2019:

3 maart- Stadsschouwburg Antwerpen     9 maart- Concertgebouw Brugge.

Foto’s en tekst : G. Charrin.