Ladies Night De Première

 

 

Producent” Uitgezonderd “organiseerde in Theater Elckerlyc op donderdag 25 oktober de première van Ladies Night , volgens velen de heetste komedie van het jaar. Het stuk , oorspronkelijk van Anthony McCarten en Stephen Sinclair , werd in 1997 een filmklassieker met “ The Full Monty”.

De film speelt zich af in het grauwe Sheffield waar de staalindustrie het hard te verduren kreeg. De stad is grauw maar de omgeving in South Yorkshire is heuvelachtig en groen. Een combinatie of tegenstelling , van het ene uiterste in het andere , van grillig ongeluk tot spontaan mooi. Al deze contrasten vind je ook terug in Ladies Night . Hiervoor zorgde regisseur Manou Kersting. Manou kent het Uitgezonderd huis reeds zeer goed als acteur en begeeft zich nu met zijn veelzijdigheid naar de andere kant van de barrière. Het Chippendale –avant- la –lettre verhaal is een unieke mixte van komedie en drama. Toen we in de zomer de voorstelling van de cast kregen waren er wel wat verrassende namen bij. Een extra motivatie om het zestal op het podium gade te slaan. Het talent van sommigen kenden we reeds uit vele vroegere producties en menig tv optreden. Mijn” Oscar” gaat naar Sergej Lopouchanski ,Wassily in het verhaal. Sergej is met Ladies Night toe aan zijn eerste professionele theaterproductie en doet dit met allures. Manou maakte dankbaar gebruik van het vlotte Russisch dat Sergej nog steeds beheerst en zijn rol is de perfecte aanvulling in een rij van 5 onconventionele strippers zonder ervaring.

DSC_0018DSC_0020

Zowel Wassily , Celle, Nand , Kevin en Berre zijn gewone fabrieksarbeiders. Ze hebben geen perfect lijf en op alle vijf is wel iets aan te merken. Toch zullen ze er voor gaan al is het maar voor die ene nacht. En bijna vergeten er is ook nog de café baas , wiens zaak ook bijna failliet is en die mee als manager in het project wil stappen , alhoewel hij bijna nooit nuchter is. Improvisatie is ook een geweldig werkmiddel bij deze acteurs. Dat er bij Bart van Avermaet ( Celle ) een knipoog linkje naar Thuis zou zijn hadden we zeker verwacht. Trouwens in de zaal een grote aanwezigheid van de cast der Vlaamse top soap. ( Nancy , Marianne , Pauline , Dieter )

DSC_0008DSC_0013

In feite wordt er maar met één decor gewerkt. De omschakeling op het einde die van de bar -toog een podium maakt is subliem en een topper op gebied van creativiteit. Dit maakt ook dat het stuk geen onnodige onderbrekingen kent. Hiervoor zorgt de regisseur ook nog door op meesterlijke wijze enkele figuranten op het podium te brengen. Collega’s uit de op de fles geraakte Booner staalfabriek , die subtiel op de achtergrond een verandering in het decor aanbrengen zonder enige stoornis voor het publiek.

DSC_0027

Zie je “ The full Monty “ of niet achter de “ Booner “ pet? Voorstellingen in Elckerlyc en daarna door heel Vlaandere tot 6 januari 2019. . Alle info : www.uitgezonderd.be

 

foto’s en tekst : gust charrin