Silvy, the lady in red op showcase Baby Bird

DSC_1143

Met haar betoverende live-versie van “In & Out of Love” bewees Silvy De Bie in het VTM programma “Liefde voor Muziek” dat ze bij de strafste zangeressen van het land mag gerekend worden. Wat voor velen als een verrassing klonk, sloot echter perfect aan bij het solo-repertoire waar ze nu al een paar jaar op broedde. Ze wist immers waar ze naartoe wou.

Geen dance, maar krachtige soul en intieme ballads. Laat dat nu net de ingrediënten zijn van het solo album “Baby Bird”, dat gereleased werd op 15 juni. Op dit openhartige album rekent Silvy af met de tegenslagen en zwarte sneeuw uit het verleden en kijkt ze vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet.

De nieuwe single “Red”, krachtig en bezwerend laat horen dat Silvy helemaal klaar is voor een nieuwe stap in haar carrière en leven. De nieuwe grand dame van de Belgische pop is” arrivée “en gaf vrijdag 25 oktober een indrukwekkende showcase in de Theadrome in Wilrijk.

Frontview kon de sympathieke Silvy nog strikken, op het balkon van de zaal. Een kort vragenvuur, terwijl Silvy over de balustrade nieuwsgierig uitkijkt naar het enthousiast binnenstromend publiek.

Van welk nummer ga je nu zelf intens genieten vanavond?

Baby Bird is toch het nummer waar alles mee begonnen is.

Op 23 december sta je in The Christmas Show in de Lotto Arena, zijn er nummers op dit album die dicht bij de Kerstsfeer kunnen aanleunen?

Er zijn zeker nummers van dit album die in dat concept zouden passen, maar ik zal ze niet mogen brengen , want die nummers voor die avond liggen al vast. In and Out of Love en Cherry Wine zouden er zeker in passen.

De videoclip ‘Red’ straalt pure klasse uit, hoe bevalt het acteren jouw ?

Merci! (lacht). Nee, ik kan niet acteren! Geef mij maar mijne microfoon, laat mij maar zingen. Bij het acteren , moet ik altijd met mezelf lachen.

Smaakt dit album naar meer?

Ik heb nog veel nummers in de schuif, dus genoeg voor nog een album. We zullen wel zien.

Waarom nu pas een showcase, waarom hebben de fans zo lang moeten wachten?

Omdat ik zo’n moeilijke ben! Ik wou daar echt mijn tijd voor nemen. Het album is er heel plots gekomen. Ik had die nummers liggen, maar ik was niet direct van plan om er iets mee te doen. Totdat Liefde voor Muziek er kwam, en de collega’s me aanmoedigden: “ komaan, je moet dat doen!” Ik wou vanaf dan een band samenstellen met muzikanten die er echt in geloven, die de nummers ook zeer graag horen, die het ook echt voelen. Als ik iets doe, moet het goed zijn, al duurt alles wat langer.

In juni vertelde je mij dat je vroeger altijd Olivia Newton John wou zijn, kijk eens rond je heen in het artiestendom, wie zou je nu willen zijn?

Tina Turner is voor mij nog altijd de klasse vrouw, een icoon, ook op oudere leeftijd.

Je kan dus nog wel een tijdje mee!

(lacht)

Jouw stem is jouw ziel, vergt dit een zekere mentale voorbereiding, het laatste kwartier voor de showcase vanavond?

Altijd even afzonderen voor het begin. Tot rust komen en een babbel te doen.

Wat voor gevoel overheerst er als je een nummer van een andere artiest brengt?   Komt de genialiteit van zo’n nummer dan aan het licht?

Ja, zoals ‘In and Out of love’ was een fantastisch nummer. Het origineel is een dance versie, en niemand hoorde wat voor een mooi nummer dat was, een prachtige melodie. Het is pas met de versie van ‘Liefde voor muziek’, dat de mensen tot het besef kwamen hoe mooi dit nummer was. Zelfs Sharon zei: “ik ga vanaf nu altijd deze versie zingen”.

Silvy bekende na het openingsnummer dat ze zenuwachtig was, doch het publiek ontkrachtte dit onmiddellijk met een luide kreet “voor niks nodig!”. En inderdaad, het werd een showcase met 100% pure Silvy. De nummers van Baby Bird zijn ondertussen gerijpt . Silvy bracht een mix van imponerende eigen nummers, ‘Liefde voor muziek’ pareltjes (Helmut Lotti zag dat het goed was)en extraatjes van Amy Winehouse(Valerie), Joss Stone en een verrassing voor Jasper Steverlinck met ‘You are’.

De avond eindigde, volledig gehuld in RED, zowel outfit, spotlights en Shoes ….. “Ik ben niet voor niks in het rood” , aldus Silvy.

De fans dronken nadien nog een rood wijntje, terwijl Silvy hen trakteerde op een signeersessie.

 

Foto en tekst = Peter Minnebo.