Legally Blonde

 

AuFond Producties is een relatief nieuwe speler in het theaterentertainment en musicalproducties.  Misschien mogen we zeggen, uit de as van corona ontsproten met nieuwe ideeën en noodzakelijke aanpassingen. Dat ze het menen op professioneel gebied toont ons hun productie van Legally Blonde. Een uitdaging om een van hun eerste grote vertoningen te laten doorgaan in een van de grootste theaters van Vlaanderen: Stadsschouwburg Antwerpen.

Het verhaal neemt ons terug naar de film uit 2001, een film vol romantiek, humor en feel good.

Elle Woods ( Helle Vanderheyden), leeft in een bijna ideale wereld, heeft niets te kort, toffe begoede ouders, een stel goede vriendinnen en bovenal iemand waarvan ze hoopt dat hij haar vlug ten huwelijk gaat vragen. Haar vriend Warner ( Jo Hens) besluit echter zijn studies rechten als prioriteit te plaatsen. Een dreun voor Elle, die echter niet bij de pakken blijft zitten maar zelf een weg wil banen door het universiteitsleven en ook een hand uitreikt naar het begeerde diploma. Uiteindelijk gaat ze er in gelukken met vallen en opstaan. Jezelf zijn, vechten voor gelijkheid tussen man en vrouw op haar eigen soms ludieke manier. Door haar spontaniteit moet ze zichzelf veel bewijzen. Gaat ze nog voor Warner of kiest ze voor Emmet ( Lars Cynen)? Veel steun heeft ze aan haar beste vriendinnen, die in de musical het ensemble uitmaken en samen met haar zowel muzikaal als choreografisch top zijn.

Ivan Pecnik is de speciale, niet zo betrouwbare? , professor Callahan en verder zie je ook Loes van den Heuvel, al zingend nu zonder Nero maar met Winky, de chihuahua.

Er is veel jong muzikaal talent op het podium, tot 30 man op het podium en zoals we bij Priscilla ook konden smaken, een live orkest. Manu Jacobs de regisseur staat ook in voor het orkest. Met plezier zien we bij Aufond Producties Olivier De Meyer terug als uitvoerend producent. Hij doet hier de expertise en dagelijkse leiding. Olivier kennen we goed als drijvende kracht achter het Gentse Event Team, waar we in Evergem dikwijls konden genieten van superproducties zoals Arthur, Dolfje het weerwolfje enz. Olivier die ook oog had voor aankomend talent die in Evergem hun debuut maakten ( cfr. Dorothy Wuyts , Jeroen  Logghe, Steven Colombeen, Wesley Van der Veken  enz.)

Er is ook veel ingezet op decor, licht en kostuum bij Legally Blonde.

Blijf je dromen najagen en kies je juiste vriendinnen dat onthouden we zeker van deze feel good musical. Je gaat naar huis met veel om over na te praten.

Met AuFond Producties en Inteam Producties kunnen we met vertrouwen de toekomst in.

Tot eind februari in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien naar Trixxo Arena Hasselt in maart.

Alle info: www.aufondproducties.be

Tekst en foto’s: Diane Schroven  + perscontact.