Planckendael wordt een beetje Legoland

DIERENTUIN – Van 1 juni tot 17 september krijgt een bezoek aan Planckendael een extra dimensie. De tentoonstelling “Nature Connects-Art with Legobricks” heeft meer dan één miljoen Legoblokjes verwerkt in 40 dierenbeelden die verspreid staan in het park. Een Europese primeur voor Planckendael.

DSC_0345DSC_0343

Wandelend door het domein kom je ze allemaal tegen en ze zijn reeds aangeduid op het handige parkplannetje. De leeuw is het campagnebeeld van de expo. De createur koos voor bedreigde of uitgestorven diersoorten. Voor deze Sean Kenney is de natuur ook opgebouwd uit ontelbare bouwstenen en samen vormen ze een mooi en evenwichtig geheel. Planckendael is onlosmakelijk verbonden met natuurbehoud. Vandaar dat het ook zo’n mooie combinatie is: het plezier van de Legoblokjes en de mooie, sterke boodschap van natuurbehoud. Alle beelden zijn gemaakt met de ouderwetse blokjes. In het inwendige zitten enkele metalen stukken om de sculptuur in de grond vast te maken en om wind- en weerbestendig te zijn. Elk stukje is vastgelijmd zodat het transport van New York naar Mechelen veilig kon gebeuren. De sculpturen werden per schip vervoerd in speciale containers.

Kinderen kunnen in de blokjeshut zelf aan de slag en hun fantasie de vrije loop laten. Deze hut is alle weekends van juni en september open en alle dagen van de grote vakantie. Neem tijdens je tocht zeker de zoektochtfiche mee, een handig en plezierig instrument voor jong en oud.

DSC_0357DSC_0353