Neen, je mag gerust zijn, ik heb geen nieuw productiehuis opgestart met komedieambities, maar de persvoorstelling van Achterland en die van Uitgezonderd lagen zo dicht bij elkaar en beide productiehuizen geven zoveel amusement dat ik ze samenvoegde onder een nieuwe titel. Hierbij blijft het ook hoor! Trouwens voor hun nieuwe productie kiezen ze allebei voor het Fakkeltheater.

Na Viva Minerva koos het Achterland weer voor een verhaal over een legendarisch icoon in Antwerpen namelijk Café Beveren. De komedie draagt trouwens ook die naam. Café Beveren aan de Vlasmarkt, waar ambiance en pure Antwerpse cultuur heersen. Puur volks amusement met niet alleen een jukebox, maar ook een authentiek Decap draaiorgel. Steek “nen euro” in het bakje aan de muur en jong danst met oud, oud danst met jong en af en toe eindigen ze met een polonaise. Vanaf 30 juni serveert regisseur Jeroen Maes een volkse komedie van het vat over een fictief café Beveren dat zijn 80 jaar viert, maar op zijn grondvesten zal daveren door de komst van een opmerkelijke gast. De stamgasten en bazin Jeanine gaan een verstoorde tijd tegemoet. Een zesdelige cast om naar uit te kijken zoals: Janine Bischops, Peter Van Asbroeck, Peter Van de Velde, Annemarie Picard, Thomas Van Goethem en Linda de Ridder. Jeroen zorgt zelfs nog voor een groepje figuranten, een “ensemble” zoals in de musical en er is natuurlijk een grote rol weggelegd voor het Decap draaiorgel. Verschillende ticketformules: www.fakkeltheater.be of www.cafebeveren.be

DSC_0321DSC_0326DSC_0333

Bij Uitgezonderd komen James Cooke en zijn zakelijke partner Bob Jennes met een nieuw theaterconcept dat ze de naam gaven “Ladies at the Theatre”. Ze creëerden een zorgeloze theaterbeleving voor een damespubliek. Binnen het concept hebben ze drie Lady Treatments uitgewerkt, van het extra glaasje bubbels tot een leuk geschenkje of een hele daguitstap.

Het stuk zelf, met “Vapeurs” als titel is een echte vriendinnenkomedie met als rode draad het omgaan met de typische kwaaltjes van het spook van de overgang. Herkenbare zaken zoals nachtelijk zweten of stemmingswisselingen komen aan bod. Dit stuk begint op 19 oktober en uiteraard zijn alle 4 de rollen voor de dames met Ann Tuts, Lulu Aertgeerts, Nele Goossens en de pas oma geworden Anne Mie Gils.

James benadrukt wel dat mannen ook toegelaten zijn bij de voorstelling.

Info en tickets: www.vapeursintheater.be, voor het concept zelf: www.ladiesatthetheatre.be

DSC_0303DSC_0296