Provinciale eindejaar actie Liever Lokaal ook in Kalmthout

 

KALMTHOUT-De gemeente Kalmthout organiseert van 9 december 2023 tot 14 januari 2024 samen met de provincie Antwerpen de eindejaar actie Liever Lokaal. Burgemeester Lukas Jacobs wil de inwoners aanzetten om hun eindejaar aankopen in eigen gemeente te doen. We ondersteunen graag de winkels, horeca en handelaars met mooie prijzen bij deze actie. De ondernemers vormen mee de ruggengraat van onze gemeente. Samen zorgen we ervoor dat ze blijven bestaan en dat ze bijdragen aan de goede sfeer in Kalmthout dixit L. Jacobs.

Tijdens deze periode maak je bij iedere aankoop bij een van de deelnemende handelaars kans op leuke prijzen. Via de provincie is er zelfs een spectaculaire hoofdprijs in de vorm van drie NORTA e-bikes ter waarde van 2599/stuk. De gemeente voegt er nog mooie prijzen aan toe. De gemeente geeft 20 Kalmthoutse cadeaubonnen, elk ter waarde van 100 euro.

Een van de 52  deelnemende zaken  uit Kalmthout is Philippo Flowers. Hier werd ook de aftrap gegeven van de actie.

Je kan deelnemen met de ikkooplokaal-app. Deze kan je downloaden via de QR-code, of opzoeken via de Google Play Store of App Store. Vul je gegevens eenmalig in.

Scan bij iedere aankoop de QR-code van de winkel. Die vind je op of rond de kassa. Hoe vaker je lokaal winkelt en scant; hoe groter je kans voor een prijs.

Er is ook gedacht aan degenen die niet via de app en QR-code willen of kunnen werken. Dit zal vooral bij de oudere bevolking zijn, die de eerste in feite zijn om lokaal te kopen. Zij kunnen een formulier aan de kassa krijgen. Let op, zij kunnen niet in aanmerking komen voor de provinciale hoofdprijs.

 

Maar weten? www.lieverlokaal.be

 

Gust Charrin.