Liften

 

De lift van de Beauty Toren is het decor waar de nieuwe muzikale komedie van Event-Team zich afspeelt. Een komedie met inhoud , zo uit het leven gegrepen.

Drie dames , die elkaar niet kennen, nemen de lift. Deze lift krijgt echter een panne en zal grote invloed hebben op het verdere leven van onze dames.

Veronique Defort ( Katrien De Becker ) is zangeres en diva maar aan haar status wordt degelijk geknabbeld van buiten uit. Ze heeft juist een optreden achter de rug in het Beauty Center. Karlijn ( Gerdy Swennen ) is een dame van middelbare leeftijd die kan terugvallen op een toy-boy en in het centrum verblijft voor wat lichamelijke ongemakken te laten wegwerken. Saskia ( Dorothy Wuyts ) is een werkkracht in het centrum en is gehuwd met een der behandelende artsen.
Vele uren samen in de defecte lift geven rake confrontaties en een vriendschap die misschien voor het leven zal zijn. Een rollercoaster van anekdotes en roddels gaan de liftkooi rond.

We beleven een nooit vervelende sessie van “ Het leven zoals het is “ met al zijn vooroordelen. De actrices brengen hun voorgeschiedenis in meesterlijke flash backs. De muzikale intermezzo’s zijn passend beperkt om het verhaal niet te schaden. Drama is ook aanwezig en op het einde zitten we als het ware in een echte Agatha Christie sfeer.

De dames gaan voor een 100 minuten préséance zonder pauze wat voor dit stuk een geweldig voordeel is. Een drietal support medewerkers vervolledigen de scene met oude getrouwe van Event-Team , Tim Asselman in de mannelijke bijrollen.

Het stuk is nog te zien doorheen Vlaanderen tot bijna eind februari.

Alle info op : http://www.event-team.be/

Een stuk met sterke humor en waar ieder wel iets van zich in herkend.

 

Tekst en foto’s: Gust Charrin.