Mannen met Hoge Hakken in Elckerlyc

 

Voor ze het jaar afsluiten met hun Winterrevue traditie, nam Backstage Producties, Elckerlyc in met een stuk van Manou Kersting, Mannen op Hoge Hakken. De première stond bol van het lachen en gieren met deze vertederende en soms ook harde komedie.

De vrienden die wekelijks op café samenkomen om te pokeren komen na een stortvloed van sms’jes te weten dat één van hen een nieuwe liefde heeft. Wanneer die nieuwe liefde haar intrede in het café doet schrikken ze allen  bij het ontdekken dat het een drag queen is en hun vriend komt dan ook uit de kast.  De ene van het vriendengroepje is pro en de andere contra. De reden waarom een der vrienden tegen is kom je nadien te weten in het tweede deel.

Wanneer voor het bal van de burgemeester nog een act moet gevonden worden, besluiten ze om zelf een act met drag queens in elkaar te steken en zelf de spelers te zijn. De echte drag queen zal de repetities op zich nemen.

Deze repetities laten je lachen dat de tranen over je kaken lopen. Elk type met zijn eigen eigenaardigheden.

Het eerste deel is een voorstelling van elkeen van de vrienden met hun grappen, grappige taal  maar ook met harde woorden waar de toeschouwer even stil van worden. Gelukkig volgt er direct een grappig voorval. Emotionele uitdagingen, vriendschappen die op de helling komen en een feel good atmosfeer.

Het tweede deel is lachen van begin tot einde.

Alle acteurs ( Ivan Pecnik, Jo Hens, Chris Van Espen, Bart Van Avermaet, Sergey Lopouchanski en Gert Botty) schitteren van begin tot einde. De live zang van Gert Botty, alias Sally Monella, is van super kwaliteit.

Hun act op het bal is voor de allerlaatste scene en dat brengt ook feest mee in de zaal. Een zaal die soms ook interactief aan de productie mag meedoen.

Nog tot 10 december in Theater Elckerlyc.

Info en tickets: www.backstage-producties.be

Tekst: Diane Schroven .

Foto’s: Diane Schroven.