Regengoden in de line-up, maar Labadoux 2019 bloeit!

Labadoux bereidde zich afgelopen week voor op een koud en kil weekend, want naast een sterke line-up, stonden immers de regengoden geprogrammeerd om 20 uur op de grasweide tussen het kanaal en de VIP tent.

Wie Labadoux bezoekt, ervaart telkens weer die warme gemoedelijke sfeer , maar ook zijn sociale betrokkenheid, waarbij het festival de sociaal zwakkere groepen uit de samenleving mee wil integreren in het festivalconcept, dit jaar onder het thema Labadoux ‘bloeit’, waarbij een verrassend groot kunstwerk van die groep wordt tentoongesteld tijdens de driedaagse.

Het was 18u30 toen de Clubtent plots letterlijk volliep met het eerste aanwezige publiek, voor de sympathieke Dries Vanhaute, een subtiele mix van ritmische electronica, soul & urban. ‘Ik ben wat nerveus, het is immers een thuismatch’, aldus Dries, maar van dat gevoel is niets van te merken als je pareltjes als ‘Ocean’, ‘The Right Thing’, ‘Water’ (nieuw nummer), ‘Kingdome Come’ en het liefdesliedje ‘Forever’ hoort.

In de concerttent serveerden de stomende Italianen van The Sidh pizza belegd met uptempo opzwepende ritmes van fluit en doedelzak, al werd het op den duur toch wat monotoon qua variatie.

K’s choice mocht om 21u15 nog eens uit z’n voegen barsten à la Bettens, “Het is immers 8 maanden geleden dat we nog een rockconcert gespeeld hebben met onze 6 bandleden na de akoestische toer” aldus de enthousiaste contente Sarah Bettens.

Nadat Arsenal de concerttent nog eens op z’n kop zette, en DJ Desperado muzikaal afsloot, gingen de lichten van de luster op de Wantebrug uit.

Ingelmunster ontwaakt zaterdag met een nieuwe aanlokkelijke festival dag in het vooruitzicht.

Tekst en foto’s: Peter Minnebo

http://www.labadoux.be/