Interview Chérine op Zomerhit  “ Ik ben een nineties kindje en mijn ziel zit in de eighties!”

Woensdag 12 juli startte in Blankenberge de race  naar de Zomerhit trofee 2023. (finale op 19 augustus).  In de knusse zomers ingerichte backstage kon Allkinds de altijd goedgeluimde Chérine Mroue strikken voor een korte chat na de eerste repetitie op de stage, waar een stevige zeebries stond. Na MNM Rising Star, verwierf Chérine bekendheid bij het grotere publiek met haar deelname aan Eurosong dit voorjaar.

Het nummer ‘L’âge que je n’ai pas‘,  waarvoor u genomineerd bent op Zomerhit, krijgt volop airplay. Waar gaat het eigenlijk over?

“Het gaat over ‘het kind zijn’.  Mensen vragen vaak:  ‘hoe oud ben jij nu eigenlijk?’  Ik ben ook eigenlijk wel 18, en soms ook ineens 40 en zeker 80 zelfs, zeker aan mijne rug! (lacht)  Leeftijd is zoiets subjectief en daar gaat het nummer over van …ik ben een kind en So what!?”

En de dolfijntjes mogen mee op het podium? De imitaties à la Chérine bedoel ik.

“Ik doe wel eens graag een dolfijn na! (lacht)  Wil jij dat ik mijnen dolfijn nog eens nadoe? (lacht uitbundig)   OK…..wacht hé…..(bootst nu een high level dolfijngeluid na).

Rond Zomerhit  dit jaar hangen wel wat Eurosong vibes.  Alex Callier (Eurovisie 2021) hebben we hier al gezien en volgende week Gustaph (Eurovisie 2023).  Hoe kijkt u terug op Eurosong?

“Zalig! Ik heb er zo van genoten.  Dat is een begin geweest, een lancering.  Het feit dat ik hier nu kan staan vandaag, dat is wel een beetje dankzij Eurosong.  Dat de mensen mij ook kennen, is ook dankzij Eurosong.  Ik kijk er heel positief en zeer gelukkig op terug.”

Op uw website zie ik een bezige bij op een loopband. Het kan niet anders dat u aan een hoog tempo met nieuwe muziek bezig bent?

“Jaaaaa….er komt snel nieuwe muziek, heel snel.  En veel, véééél!  Leuk nieuws hé!?”

Opvallend sterk,  u tekent een eigen richting uit:  in het Frans en met een retro tintje. Bent u  een retro madame?

“Jazeker!  Mijn mama zegt altijd: ‘gij zijt fout geboren’.  Ik ben écht een nineties kindje, maar eigenlijk zit mijn ziel in de jaren ’80, in die synths, in die bassen, in die drums.  Ik ben mijn hart daar verloren.  Ik pak dat altijd een beetje mee naar vandaag.”

De backstage zomerbar hier oogt ook gezellig retro…

“Ja, mooie Bohemian & retro stijl, ik klaag niet.”

En wat vindt u zo mooi aan de Franse taal?

“Frans is de taal van de liefde.  Met mijn hoofd denk ik in het Nederlands, maar mijn hart spreekt Frans.  Dan zing ik in het Frans hé, voilà.” 

De outfit die u hier nu draagt, oogt hip en trendy, passend bij uw persoonlijkheid.

“Ik heb een zeer goede styliste die in team werkt, Farah El Bastani en Edgar.   Het vestje dat ik nu aan heb, komt van Inner Child.  Ik ben verliefd op dat merk, die hebben alleen maar van die leuke kleding.  Echt een aanrader.”

Hoe bent u vandaag opgestaan? Vanaf de eerste minuut volle gas voor Zomerhit?

“Ja, ik heb een ‘beetje’ ADHD. (lacht)  en altijd wel goed gezind.  Ik ben deze morgen opgestaan met een glimlach en ik zei ‘Ik heb er zin in!’. Dat is zo een beetje mijn dagdagelijkse routine.”

Veel succes op het Zomerhit podium straks!

 

Tekst en foto’s; Peter Minnebo.