Interview Olivia op Zomerhit 2023  ‘Ik voel me hier thuis’

Maandag 17 juli was Olivia te gast op Zomerhit in Blankenberge met het nummer ‘Better Now’, waarvoor ze genomineerd is. Allkinds kon de immer sympathieke zangeres strikken voor een interview, tussen de repetities en de live show in.

Proficiat Olivia,  u bent genomineerd met ‘Better Now’, mag ik uit de titel afleiden dat het prima met u gaat?

“Ja hoor, alles prima en zeker als ik mag optreden zoals hier op Zomerhit!”

Droom je ook niet stiekem van die Zomerhit trofee?  Het is een speciale, de 50ste!

“Niet stiekem hoor, ik droom er écht van!” (lacht)

Het Zomerhit podium is u niet vreemd , in 2020  de Zomerhit trofee met Regi en Jake Reese, nog onder de naam OT met ‘Kom wat dichterbij’.

“Ik voel me hier wel thuis ondertussen, ik denk dat het ondertussen al de 6e keer is dat ik hier sta, soms solo, soms met andere artiesten.”

Hoe ziet uw zomer eruit?

“De zomer is altijd druk voor mij, in de winter wat rustiger en dat vind ik wat moeilijker om door te komen.  De zomer maakt mijn jaar altijd goed.”

U schakelt vlot tussen Nederlands- en Engelstalige songs.  Ik denk aan ‘Zeg maar niets meer’ van Andre Hazes en uw repertoire Engelstalige songs, teveel om op te noemen. Ondertussen uw richting wat kunnen uitstippelen?

“Ja, ik ben er uitgekomen.  Alles is Engelstalig maar de features in het Nederlands.”

Vandaag veel zomerhits op het podium, wat is uw favoriet zomers nummer?

“Ik luister nu veel naar Peggy Gou’s ‘Nanana’, simpel maar oh zo goed!”

Terug naar vorige week, eindelijk met Belle Perez op het podium, hoe was het gevoel samen on stage?

“Vorige week op het Zomerhit podium met Belle Perez, een kinderdroom die uitkwam!  Ik was wel wat nerveus, nerveuzer dan vandaag eigenlijk. “

We missen de Regi vibes hier vandaag al een beetje.  Hoe is het om met hem op het podium te staan?

“Amai….écht…..dat valt helemaal niet te beschrijven.  Als ik achteraf de opnames van de show bekijk, moet ik effe bekomen, het laten bezinken en stel ik me de vraag: “Is dit allemaal wel echt gebeurd?”

Op uw Instagram zag ik mooie witte schoenen ‘Olivia’ met groene glitter passeren.

“Ik heb ze nu ook aan die schoenen, weliswaar met een andere kleur glitters. (toont ze ondertussen)  Mensen die op mij stemmen voor Zomerhit, maken kans om deze Dazzle schoenen door mij gemaakt, te winnen.”

Veel succes met Zomerhit!

 Tekst: Peter Minnebo

Foto: Mathias Minnebo