Interview Gustaph op Zomerhit: “Outfits Walter Van Beirendock ontwerp passen bij de kleurrijke toets van mijn songs”

Terwijl Gustaph met zijn song ‘Because of You’ overal aan de kust zijn momentum creëerde, kon Allkinds  hem enkele vraagjes stellen in de zomerbar van Zomerhit 2023, aan de voet van de vuurtoren Blankenberge.

Gustaph’s fashion van dat moment, overheersend oranje en goudkleurige accenten.  Op zijn trendy pet, een in het oog springende zin: ‘Don’t fly too close tot he sun’.

De dag nadien op Zomerhit, overwegend gekleed in zwart leder, voor het duet met Kate Ryan met de Madonna song ‘La Isla Bonita’.

Hoeveel keer zou u ‘Because of You’ ondertussen al gezongen hebben?

“Ik heb het nog nooit echt geteld, maar ik blijf het nummer nog altijd even graag zingen!”

Even terug naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool afgelopen voorjaar.  Wat was voor u het tofste moment, voor of achter de schermen?

“Eigenlijk beiden, op het podium staan heb ik altijd graag gedaan, dat is wel kicken!  Het mooiste moment is wel dat we door de semi final 2 zijn geraakt.  De eerste belangrijke hindernis die we moesten overwinnen. Vandaar is alles alleen maar in stijgende lijn gegaan voor mij.”

Gustaph staat voor muziek én fashion. We zien u vandaag weerom in een opvallend unieke creatie.

“Ik word nog altijd gekleed door Walter Van Beirendonck. Ook op het Eurovisiesongfestival was dit geval.  Ik blijf nog altijd met hem samenwerken omdat de creaties zeer goed bij de kleurrijke toets van de songs passen.”

Op Vlaanderen Feest in Antwerpen zagen we u flirten met het Nederlandstalige lied, ‘Wie ben jij’ van Isabelle A. (origineel 1998)   Iets dat we misschien meer in de toekomst mogen verwachten?

“Zeg nooit nooit.  Voorlopig houd ik het bij het Engelstalige, maar ik vond het wel een heel leuke ervaring om in de eigen taal te kunnen zingen.  Het is niet zo simpel om uiteindelijk die klanken in de juiste richting te krijgen en geloofwaardig te doen klinken.  Ik vind het zeker een uitdaging.  Als er nog zo’n nummers aangeboden worden als ‘Wie ben jij’, dan zeg ik zeker niet nee!”

Morgen een 2e dagje Zomerhit Blankenberge en u brengt Kate Ryan mee voor een duet met de song ‘La Isla Bonita’. Het doet me vermoeden dat u toch iets hebt met Madonna.

Zowel Kate Ryan als ikzelf zijn begonnen met Madonna na te doen op playback wedstrijden.  Dat hebben we zeker gemeen met ons twee.  Het is heel fijn om aan iemand een ode te kunnen brengen.  Madonna verdient dat wel, ik denk dat vele mensen onderschatten wat een straffe madame Madonna wel is.  Ik vond het een eer om met Kate Ryan deze song te brengen, en ook héél gezellig.”

Hebt u al tickets voor Madonna in het sportpaleis?

Wel, nog niet hoor.  Misschien moet ik online nog eens op zoek gaan.  Ik zou echt wel graag gaan zien!”

Laat de zon in je hart vandaag (Gustaph zong ooit de backing vocal van dit Willy Sommers nummer in) en geniet van het zicht vanop het Zomerhit podium! (lacht)

Tekst: Peter Minnebo , Foto’s: Mathias Minnebo.