Op 29 november 2023 zakte een impressionante line-up, bestaande uit toppers uit binnen- en buitenland, af richting Antwerpen om er maar liefst drie afleveringen (Hits & Classics, Kerst, New Year) op te nemen voor Vlaanderen Muziekland Winter.

Ook Willy Sommers is een graag geziene gast in de Antwerpse concertzalen als De Roma, Theater Elckerlyck , de Koningin Elisabethzaal en hij bracht donderdagavond ook zijn ‘Aperolletje’ en ‘Feestmedley’ mee naar het Theaterplein aan de stadsschouwburg.

Allkinds  had met Willy een gezellige babbel rondom de kerstboom in een nabijgelegen hotel.

Dit jaar weer een mooie editie van Tien Om Te Zien gepresenteerd, en er komt een vervolg in 2024, u blijft eeuwig jong!

“Wel ja, af en toe is het ’s morgens eens kraken links en rechts (lacht), maar verder voel ik me goed na zo’n 200 optredens dit jaar.  Ik ben superblij dat ik op mijn leeftijd dit nog allemaal aankan.  Ik word omringd door een goed team, management en platenfirma. De muzikanten zijn allemaal jonge kerels, het zouden mijn zonen kunnen zijn.  Het geeft me extra energie om er lekker tegenaan te gaan.”

Opnieuw een succesvolle single ‘Kijk Vooruit’,  kijk met ons al eens mee vooruit naar 2024.

In januari staat er al 2 nieuwjaarsconcerten op het programma in Oostende (6 januari )en Hasselt (13 januari). Een moment om de trouwe fans allemaal terug te zien.   De feestdagen zijn dan voorbij, ze hebben even tijd om te recupereren tot de concerten.”

Nog enkele weken en het is Kerstmis. Hoe wordt dit ten huize Willy Sommers ingekleurd?  Nog traditioneel met een adventskrans en kerststal ?

“Kerstavond is traditiegetrouw een familieavond.  Na het aperitief delen we de pakjes aan elkaar uit.  De pakjes mogen niet meer kosten dan 25 euro. Dat is altijd plezier maken. Vervolgens is er het voorgerecht en daarna verwacht iedereen een kalkoen, maar dat is niet voor mij, mijn lievelingsgerecht zijn blinde vinken! (lacht)  Zeer traditioneel!  Daarna rond de open haard en misschien een mooie film bekijken.  ‘Home Alone’ hé! (lacht hartelijk)”

Beste Willy, we ervaren de laatste maand hier in Vlaanderen een waar regenseizoen, welke song zou hier de beste remedie tegen zijn?

Met de glimlach zegt Willy: “De beste song is sowieso ‘Laat de Zon in je Hart’. Het is een vrolijk nummer.  Ik heb veel van mijn kennissen en vrienden die zeggen,’ ik heb vandaag een mindere dag en ik voel me niet al te best’.  Ze zetten het nummer op en worden onmiddellijk vrolijk.  Laat de zon in je hart hé!”

Met die song gaan we de winter in!

 

Alle info:

www.willysommers.be

Tekst en foto: Peter Minnebo.