Interview Olivia Vlaanderen Muziekland Winter: “Altijd gedroomd van Grease!”

Woensdag 29 november ging onder het dak van het Theaterplein in Antwerpen de wintereditie van Vlaanderen Muziekland door.

Allkinds kwam er onder de vele artiesten Olivia tegen, die alvast een leuk muzikaal cadeautje had meegebracht voor het publiek, namelijk de live première van haar single ‘Not Alone’.  Het werd een gezellig babbeltje aan de kerstboom in de lounge van hotel Ibis.

Olivia,  we zijn hier vlakbij de stadsschouwburg. Volgend jaar loopt hier de musical Grease.  De audities staan nog open voor de Vlaamse Sandy, wat denk je?

“Euh, nu je het zegt, het is wel iets waar ik altijd van gedroomd heb.  Iedereen heeft zo één film die je al 1000 maal gezien hebt en bij mij is dat Grease!”

Deze zomer vertelde jij me dat ‘NaNaNa’ van Peggy Gou jou favoriete zomerhit is, ook een leuke winterhit in petto?

“Momenteel luister ik veel naar ‘Prada’ van Raye.”

In oktober kwam je nieuwe single ‘Heartbreak Baby’ uit.  Op de cover prijkt een akoestische gitaar.  Is dit  een instrument dat meer en meer centraal staat voor jou?

“De gitaar wordt belangrijker in het schrijven van songs zodat het meer organischer wordt.  Bijzonder leuk dat het op de hoes staat, ik heb ze zelf ontworpen.  De gitaar heb ik zelf opgeschuurd en bedazzeld met allemaal steentjes.  Het is de rode draad doorheen de ‘Heartbreak Baby’ single.”

Is het een nieuwe koers die je vaart, naast het Regiaanse dance gebeuren?

“Ik vind het leuk om verschillende dingen te doen.  Dance, country, super poppy met dansers erbij en dat allemaal in één show verwerken.  Ik merk ook dat de mensen dat net leuk vinden.”

Op 1 december start de adventsperiode, welk leuk hebbeding zou jij graag terugvinden achter die deurtjes van een adventskalender? Chocolade of….?

“Ik heb online een kalender gezien met elke dag een nieuwe kristallen steen. Dat zou ik dolgraag hebben.” (lacht)

Klinkt al chique!

En jou plannen voor 2024?

“Toevallig deze nacht (29/11/2023), komt de single ‘Not Alone’ uit, eigenlijk de soundtrack die bij de podcast (Keep it Real met Olivia) hoort.  De single ga ik vandaag op Vlaanderen Muziekland Winter voor de eerste keer live zingen.  Volgende week reis ik af naar Zweden om nieuw materiaal te schrijven voor 2024.  En verder, nieuwe podcasts opnemen, ik heb er héél véél zin in!”

 

Alle info:

www.oliviamusic.eu

Tekst en foto: Peter Minnebo.