Het Fakkeltheater lanceert zijn nieuw seizoen

 

Eind mei loopt meestal het theaterseizoen ten einde maar traditiegetrouw denkt het Fakkeltheater reeds aan het nieuwe seizoen. Vorig seizoen klokte men af op een goede 75.000 toeschouwers ruwweg verdeeld over 517 voorstellingen. Voor 2024-2025, het 69e seizoen trouwens van de Fakkel, gaat men voor iets meer dan 60 producties en 550 voorstellingen. Er is steeds de mix van theater, comedy en musical.

Directeur Sam Verhoeven sprak van een goed jaar maar nog steeds de nood aan financiële middelen en subsidies die broodnodig zijn, vooral naar onderhoud en infrastructuur. Op 1 januari 2025 zal Sam opgevolgd worden als directeur door Marijntje Vercammen, die nog wel een tijdje de hulp en expertise van Sam zal mogen gebruiken.

Het aanbod voor het nieuwe seizoen is weer sterk gevarieerd. Zowel professionele, semiprofessionele als liefhebbers organisaties zullen gebruik maken van de drie Fakkelzalen.

De eigen producties van De Fakkel zijn ondertussen een begrip geworden. Hier is vooral Hotel Vocal, een blijvende topper. Dit populairste café chantant van Antwerpen viert dit jaar zijn 20e verjaardag. Sam zelf en Daisy Thys ontvangen een resem muzikale kleppers en organiseren in begin 2025 zelfs een vijfdaagse riviercruise. Ook Bellissama en Nekka Intiem keren terug. De befaamde maandagavonden in het Theatercafé zijn ook weer gepland.

De producenten en gezelschappen die verder de Fakkel bezoeken zijn weer gestegen. Hier vele oude bekenden die hier hun thuishaven hebben.

Het Achterland is er steeds vroeg bij en dit jaar trappen ze bijna letterlijk het nieuwe seizoen af eind juni met een verfrissende komedie: de Ballroombreker, met onder meer Carry Goossens. Zij zijn hier nu voor de zevende maal.

Niet weg te denken is de Sven De Ridder Company. Deze topper brengt traditioneel zijn kerstkomedie in de Fakkel. Vanaf 5 december, de Christmas Comeback.

Loge10 gaat volgend seizoen twee producties brengen met onder meer Misery, gebaseerd op het boek van Stephen King.

Ook aandacht voor enkele nieuwere productiehuizen. Iskariot, het vroegere Judas brengt Babes, over de comeback van een vrouwengroep en Eén Zee  brengt na het succes van Achter de Schermen, de klassieker van Hugo Claus, Thuis.

Nog veel comedy met Het Prethuis van Jeroen Maes, die de Instagrannie brengt met Danni Heylen.  Jan Van Dyke gaat van start met een eigen productie en er is zelfs een combinatie Leah Thys en Luc Caals in een werk van Jack Staal, Oldtimers.

Alles te vinden op: www.fakkeltheater.be  en in de handige en praktische nieuwe brochure Fakkeltheater seizoen 2024-2025.

Voor degenen die Het Fakkelcomplex niet zo goed kennen:

De Rode Zaal in de Hoogstraat met een capaciteit van 268 plaatsen.  De Kleine Fakkel, het keldertheater met middeleeuwse gewelven en het complex van de Rode Zaal met plaats voor 44 personen, geschikt voor o.a. monologen.

De Zwarte Zaal in de Reyndersstraat  heeft 150 plaatsen. Hier is de foyer in 2019 vernieuwd.

Het Theatercafé is de foyer van de Rode Zaal met multifunctionele accommodatie.

De Fakkel Theater in het hart van de stad.

Tekst: Gust charrin.

Foto’s: Diane Schroven.