Het nieuws in 1-2-3  Play Nostalgie

 

ANTWERPEN– De merknaam Play is sinds een tweetal jaren een media product die Telenet, het huis boven de Play-zenders, zorgvuldig en meermaals gebruikt om zijn ambities in medialand te verstevigen. Play Media verwierf recent  nog 20 % van de aandelen van Radio Nostalgie. Nu is er het perfecte huwelijk zoals de CEO’ s van Audio Mediahuis en Play Media verklaarden.

Nostalgie is met zijn 15 jaar ervaring een zender die vlot in het marktaandeel scoort. Tijdloze muziek gebouwd op stevige fundamenten. Allemaal gegronde redenen om Play Nostalgie boven de doopvont te houden. Dit gebeurde in Play Zuid te Antwerpen, de opnamenstudio annex evenementenlocatie. En zelfs Helmut Lotti kwam de ploeg een gunstige opstart wensen met” I was made for lovin’you” van Kiss te brengen.

De basis van Nostalgie wordt nu aangevuld met talentvolle nieuwkomers en wil iedereen bereiken doorheen de dag. Een mengeling van feel good, goesting en leeftijdloos.

Met vernieuwing is er natuurlijk een nieuwe visie, een nieuwe look, een nieuw logo en ook nieuwe jingles.

Enkele in het oog springende programma’s stellen we graag voor.

Als je om 6u start dan heb je zeker nood aan een goed gestructureerd ochtendprogramma. Na jaren MNM heeft Bart De Raes zijn transfer beet naar Play Nostalgie. Hij is de gastheer van de ochtendshow doorheen de week. Tussen 6 u en 9 u krijgt hij ook telkens gezelschap van een Friend. Zijn Team Ochtend is afwisselend sportjournalist Yanko Beeckman, actrice Liesa Naert, zanger Gene Thomas, Céline van Ouytsel en Fleur Brusselmans.

Het belangrijke avondblok is voor oud getrouwe Leen Demaré en jongeling Michael Joossens. De avondspits horen we tussen 16 u en 19u.

Zaterdagochtend is er telkens een ochtendshow die met live publiek gaat vanuit de Play Zuid locatie te Antwerpen. De presentatie zal ze samen doen met Larissa Roose, een opkomend talent vanuit de Nostalgie stal.

Elias  Smekens gaat zondag voor zijn Playlist. Een praatshow met telkens een duo die platen aan elkaar voorstellen. Ze vertellen over de rol van muziek in hun leven en leren zo elkaar en zichzelf beter kennen. Duo’s die af en toe logisch zijn maar soms ook verrassend. The Starlings bijten de spits af.

Het volledige programma kan je bekijken op www.nostalgie.be

Hier ook kan je meehelpen om de eerste plaat te kiezen die maandagmorgen 28 augustus om 6 u gespeeld gaat worden als Play Nostalgie officieel van start gaat.

Tekst en foto’s: Gust Charrin.