Priscilla, Queen of the Desert

 

Inteam Producties werd opgericht in 2014. Het doel was een muziektheater en een platform aan te bieden aan jonge professionals om zich te tonen en te ontwikkelen. Hiervoor vielen ze terug op twee basissen:

  • Bewerken bestaande musicals.
  • Ontwikkelen nieuwe creaties.

Sinds 1 week is de groep nu bezig met het instuderen van de musical “ Priscilla, Queen of the Desert. We kregen op 19 december een voorsmaakje door een open repetitie bij te wonen. Men is nu bezig in het aanleren van zang en choreografie. Zij brengen deze musical voor de eerste maal naar Vlaanderen.

Het stuk stond eerst geprogrammeerd voor 2020 maar corona dacht er anders over.

Priscilla was eerst een boek en daarna een cultfilm uit 1994. Drie vrienden trekken voor een drag-optreden met een ouderwetse bus door de out-back van de Australische woestijn. Tijdens de reis worden ze met allerlei toestanden geconfronteerd.

De musical staat bol van de muziek uit de jaren ’80 en ’90. Juke box muziek met een massa herkenbare nummers zoals “ It ‘s Raining Men “ of “ Don’t Leave me this Way”. Ook Go West en I will Survive gaan we horen.

De cast is een mix van jong muzikaal talent, juist afgestudeerd, en wat ervaring. Bij die ervaring rekenen we bv. Jeroen Logghe, die we nog kennen van bij Event-Team en Brecht Callewaert  Jens Broes is de imposante diva, Miss Understanding.

De regie is in handen van Niels de Valk. Er is ook veel aandacht gegeven aan de outfit met kostuums die de oorspronkelijke film benaderen.

Men gaat optreden in Arenberg met een negenkoppige live band.

Als decor gaat men verschillende elementen gebruiken, die in elkaar samensmelten.

De periode is van 27 januari 2023 tot 5 februari 2023.

Alle info: www.inteam-productie.be/priscilla-queen-of-the-desert

 

Tekst en foto’s: G. Charrin.