Margriet Hermans en Steve Willaert in de spotlights op Radio 2 Eregalerij 2023

 

Afgelopen donderdagavond ging de 21e editie van de Radio 2 Eregalerij door in het Kursaal Oostende.  Margriet Hermans was de laureaat van dienst voor een Leven Vol Muziek en ook Steve Willaert verdiende de spotlights voor zijn prachtige composities voor talrijke artiesten, musicals en tv series.

Traditiegetrouw werden legendarische nummers opgenomen in de Radio 2 Eregalerij: ‘Wrong’(Novastar), ‘Allemaal’ van Wim Soutaer en ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’ (Wannes Van de Velde)

“Ik ben wel wat nerveus voor de show, omdat ik niet weet wat op me zal afkomen”, vertrouwde Margriet ons toe op de rode loper, waar ze al poseerde met haar Eregalerij 33’ vinyl trofee.  En ja hoor, het werd een mooi eerbetoon met nostalgische terugblikken naar het begin van haar zangcarrière, waar Marc Dex haar alle kansen gaf.  De emo-factor in deze Eregalerij kon niet uitblijven waarbij Margriet een traantje wegpinkte bij het zingen van het intro nummer ‘Een Vriend’ en wanneer dochter Celien het gelijknamige nummer zong  met de dankbare  lyric: ‘De liefde voor muziek, die kreeg ik van jou’.  Zomerhit 2022 winnen met ‘Lekker Blijven Hangen’, getuigt ervan dat Margriet nog steeds populair is.   “Maar mijn allergrootste trofee is Celien”, riep Margriet zeer fier uit.

Ook Steve Willaert kreeg bezoek van zijn dochter op het podium, met eervolle woorden aan haar bescheiden vader.  Hij toverde met zijn piano het Kursaal podium even om tot een musicalscène uit 40-45 en Red Star Line met vocale hulp van Lotte Stevens en Michiel De Meyer. Natalia gaf forfait wegens ziekte, maar had een leuke voice message in petto voor Steve: “ Ik noem u mijne nonkel, ik heb zoveel te danken aan u, veel liefs”.

Het publiek werd getrakteerd op prachtige live vertolkingen. ‘Nightfall ‘(Cappaert),  ‘I want you back/Ik wil je terug ‘ (Aaron Blommaert) en een Tura medley door alle artiesten.

En wat het plezantse moment van de show was die avond?  “Is een bullshit vraag!”, aldus Margriet, “Ik vind alles leuk!”.

Met de woorden van grootmeester Johan Verminnen willen we graag eindigen: “Margriet is een ster zonder allures en ze is écht”

Een ster erbij in de Eregalerij.

Tekst en foto’s: Peter Minnebo en L. Lemmens.