Roodkapje door het Event-Team

Event-Team maakt al sinds 1998 leuke musicals en sinds 2003 is de productie in handen van Olivier De Meyer. Elk jaar staat garant voor een grote artistieke uitdaging met een familiespektakel waarmee ze Vlaanderen rondtoeren. Traditie getrouw krijgen we begin maart altijd de aftrap naar het volgende succes. Thuisbasis CC De Stroming te Evergem is even traditie getrouw de plaats om alles te weten te komen.

Roodkapje De Musical stond reeds op hun repertoire rond 2013. Nu krijgen we een eigentijdse versie die zowel interactief als humoristisch is. In het bos ontmoet Roodkapje de wolf Gerrit. Hij raadt Roodkapje aan een mooi bos bloemen voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet , is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Zal de knappe jager Benjamin op tijd zijn om zijn Roodkapje te redden? Een bijzonder adaptatie met niet éen maar twee wolven , waarvan er dan nog een veganistisch is en ook domme kantjes heeft. Er is een prachtige liefde die opbloeit tussen Roodkapje en haar held , de jager Benjamin en ook haar moeder speelt een prominente rol. Een 80 minuten durende versie voor iedereen vanaf drie jaar.

Dorothy Wuyts , een waardevolle ancienne van het Event-Team is Roodkapje en we krijgen onder meer in de cast nog twee dames die we kennen van Een: Katrien De Becker , Tania uit Thuis , speelt de moeder en Tina de wolf is Liesa Naert , recent nog in de topserie Eigen Kweek. Liesa is quasi onherkenbaar onder haar wolvinnenmasker.

 

Voor de rest van de cast , speeldata en locaties: http://www.event-team.be/

Er wordt zoals steeds begonnen in de Paasvakantie in thuisbasis Evergem en daarna is het tot midden juni doorheen heel Vlaanderen.

tekst en foto’s: Gust Charrin