Erpe Mere’s First Lady 90 years old

 

Er waren al geruchten dat Rosa Vermeulen ergens in een rusthuis wegkwijnde. Zoon Modest vertoonde zich ook niet meer in het openbaar en was onvindbaar. Tot 11 juni , toen Modest in eigen persoon iedereen naar café Elckerlyc te Erpe- Mere liet komen. Modest is niks veranderd en zijn couturier houdt nog steeds vast aan zijn klassiek bruin kostuum en bruin Inspector Frost hoedje.

Het grote nieuws: Rosa Vermeulen was niet alleen “alive and kicking” maar ze werd vandaag 90 jaar. Modest Vermeulen had niet éen maar verschillende verrassingen in peto. Rosa is als oude dame een gewoontebeest en dinsdag na haar coiffeursbezoek , wipt ze altijd binnen bij café Elckerlyc voor haar aperitiefje. Simpel voor Modest om hier een verjaardasfeestje te houden. Hoedjes, toeters en bellen a volonté , een geëmotioneerde Moeder Rosa en verrassing nummer twee , een reuze taart met Rosa 90 erop. Slim als hij is had Modest ook voor de nodige eclairs gezorgd , de lievelingen van Rosa.

Maar Elckerlyc is ook de naam van de thuisbasis van Producent Theatertainment van Dirk van Vooren en Nico Warenier. Dit illustere duo liep warempel ook rond in Erpe-Mere. Samen met Modest konden ze de figuurlijke kers op de taart plaatsen en voor de derde verrassing zorgen. Moeder Rosa krijgt vanaf 8 mei 2020 zeven maal een theatershow gebaseerd op het tv-programma uit de jaren 90 , in de tempel op de Frankrijklei , met de lange titel : Rosa & Modest, 90 Rozen voor Rosa. Tal van BV ’s en een special guest worden later genoemd. Het format wordt nu rustig uitgewerkt. Onze Rosa kreeg van zoon Modest het symbolische eerste ticket . Ze werd er bijna dol euforisch door want ze vroeg onmiddellijk of er ne grote trap mocht komen op het podium om haar entree te maken.

Zoals in de jaren 90 is Walter Baele weer Rosa Vermeulen en Kurt Defrancq zoon Modest. De outfit van Rosa en Modest zat nog in de kostuumafdeling van de VRT en voor Walter is de make-over naar de krasse dame nu veel korter en gemakkelijker als 55-jarige.

Alle info en tickets ; http://www.elckerlyc.be/

 

Tekst en foto’s : G. Charrin