Stijn Goolaerts en Rupel Cycling team

 

Na zeven jaar heeft Stijn Goolaerts besloten om een stap terug te zetten in het wielrennen. Over verleden toekomst hadden we een gesprek met Stijn tijdens het jaarlijks” EetfeSTIJN” in de gebouwen van PTS Boom.

We kennen Stijn sinds zijn start bij KEBC en volgden verder zijn rollercoaster parcours.

Waarom de keuze om een stap terug te zetten ?

Op voorhand had ik die keuze gemaakt. Proberen tot bij de beloften. Ik wordt dit jaar 23 en verder doen als Elite zonder contract zag ik niet zitten. Dan weet je in feite dat je niet geslaagd bent. Ik heb in totaal zeven jaar gekoerst maar ondertussen verwaarloosde ik mijn studies nooit. Ik heb mijn middelbaar eerst volledig afgewerkt . Het eerste en tweede jaar blijft het verschil nog redelijk met renners die zich volledig richten op het wielrennen zonder combinatie school , nadien wordt de kloof wel groter om door te breken. Ik ben nu in januari afgestudeerd als Bewegingsdeskundige aan de Thomas More Hogeschool te Turnhout en ga ook aan de slag. Onlangs heb ik ook mijn eigen zaak opgestart als zelfstandige in sport-en bewegingsbegeleiding. Die combinatie met wielrennen is dan te tijdrovend. Door deze stap te zetten weet ik van mij zelf dat ik nog heel lang veel plezier zal beleven aan het fietsen.

Met mijn laatste ploeg had ik ook heel weinig communicatie. De goede band was zoek. De ploeg stopte ook en dat was voor iedereen een grote verrassing. Jammer dat er zo weinig respect werd getoond. In de wielerwereld bouw je veel vriendschappen op maar daarnaast leer je ook wijze lessen door te botsen op sommige wielerstructuren en slechte ervaring met bepaalde mensen.

En nu Rupel Cycling Team ?

Met mijn beste vriend Sven en nog enkele kameraden hebben we RCT uit de grond gestampt. We zijn met zessen en de Rupelstreek is onze uitvalsbasis. Op een maand tijd gingen we van idee tot uitvoering. We vonden de nodige sponsors en ons doel is zowel recreatief als competitief. We komen uit in de nevenbonden : In feite de originele basis voor de werkende mensen met wedstrijden tot 75 km. Niet te lang trainen maar wel wekelijks wedstrijden die vooral Vlaams Brabant , het Antwerpse en de regio Oost Vlaanderen aandoen. Je hebt hier zelfs leeftijdscategorieën.

Daarnaast is er SG-Sports.

Dit gaat van trainingsadvies voor duursporters met inspanningstesten , trainingsschema’s en ook voedingsadvies. Ondersteuning kan ook voor andere sporters.

Alle info:     info.sg-sports@telenet.be  

Hoe kijk je terug op je carrière?

Ik zie me nog steeds als de betere tijdrijder van mijn generatie. Met 27 overwinningen , waaronder de derde plaats op het BK 2015 en de provinciale titel in datzelfde jaar. Mijn manier van koersen was aanvallen en dikwijls solo aankomen.

Zelf onthoud ik: Een ganse loopbaan ondergewaardeerd en dat ik toch heel hard kon rijden.

Foto’s en tekst: G. charrin