Sprookjesballet Sneeuwwitje

 

Prima Donna Events gaat sinds vorige zomer voor het produceren van bekende klassiekers voor een breed publiek. Met ballet hoog in het vaandel koos men nu om de allerkleinste balletliefhebbers een prima balletnamiddag te bezorgen.

Kinderen laten kennismaken met ballet op een plezierige en interactieve manier. Sneeuwwitje , het eeuwenoude sprookje van de Grimm broers is een ideale springplank.

Ballet voor de allerkleinsten heeft een verteller nodig en die zagen we op de première te Antwerpen in de persoon van Jeremy Vandoorne. Op een eigen wijze loodste Jeremy het publiek en vooral de kinderen doorheen het verhaal. De dansers van het ballet deden de rest. De magie van het bos , zijn bewoners en de niet weg te cijferen dwergen ( ze waren met zeven ) maakte de cirkel rond. Muziek was er van een life-symfonisch orkest. Het ballet schuwde zeker de humor niet , vooral tussen Sneeuwwitje en haar dwergen. De stoute koningin , helemaal in het zwart , deed ons een beetje denken aan Blackadder I van Rowan Atkinson.

Je kan er al heengaan met kinderen vanaf drie jaar. Er is wel een pauze en rekent toch tezamen op een goeie twee uur.

Het decor verdient toch ook wat aandacht. Sober enerzijds maar toch impressionant.

In de kerstvakantie nog enkele vertoningen in Capitole Gent.

 

Info: info@primadonnaevent.be