EXTRA LARGE : Winterrevue 5

 

Wat worden we in december toch verwend in Antwerpen op het gebied van toptheater entertainment. Na “Kerstmis den boom in” van de Sven de Ridder Company was het twee dagen later de beurt aan Theatertainment om magie op ons af te sturen. Feestelijker kon het niet want ze zitten reeds aan de vijfde editie van de Winterrevue.

Deze Winterrevue kreeg de naam Extra Large en neen , voor de laatste maal willen we nog eens herhalen dat dit helemaal niks te maken had met de “ special guest voor 2019 “Luc Caals. Een bijna verdubbeling van het orkest naar 10 koppen was al een betere verwijzing.

Duizendpoot Stany Crets regisseerde zijn ploeg met perfecte routine in een bijna 2 ½ durende vertoning. Meesterzet was de reünie na 13 jaar van het duo Caals- Van Vooren. Dit geoliede werkduo draait nog steeds op volle toeren en hun humor is tijdloos. Af en toe een subtiele verwijzing naar hun tijd in het Witte Paard te Blankenberge was meegenomen.

Dit jaar was er in feite geen exact thema zoals in vorige edities maar toch slaagde men er in om een vlotte integratie en overschakeling te bekomen van de sketches naar muziek , dans en show . Dit keer geen rode draad maar steeds een verrassingseffect. Dat Stany een fan is van de muziek genre 70 ’s en 80 ’s is steeds een megabonus voor de revue. Ook een pseudo terugblik op 2019 kwam zeer geslaagd over.

Emotioneler ging er aan toen wanneer Patrick Onzia een tribute bracht aan de dit jaar overleden Paul Severs. Midden een wand vol met platenhoezen van Paul en dansers in Severs outfit bracht Patrick op schitterende wijze enkele van Pauls mega hits. Nog juist geen traan moeten laten maar voor mij het hoogtepunt van deze revue. Subtiel , eerlijk en nostalgisch.

Wat niet mocht ontbreken was “ De Domste mens ter wereld “ elk jaar reeds van de partij en waarin Britt , Patrick en Dirk totaal uit de bol gaan.

Ann Van den Broeck kon zich met haar stem weer totaal uitleven in menig genre ,zeker door het veelvuldig gebruik van medley’s . Haar vertolking in de Britse Medley was super. In het muzikaal gedeelte miste ik wel Shana Pieters , die de vorige twee jaar wel van de partij was maar dit jaar verstek moest geven. Misschien terug volgend jaar?

Ballet en decor noemen we in éen adem: schitterend professioneel.

Dirk Van Vooren geven we wel een Oscar voor doorzetting. Verleden week nog Sylvain De Vliegher in ’t Groot Lot en zes dagen later in de première van deze Winterrevue , je moet het maar kunnen. Repetities tussen optredens het zat er allemaal bij.

De Winterrevue , genre Stany Crets , is na 5 jaar een monument geworden. Laat ons meer zeggen , een deel van het collectief geheugen. We weten zeker dat hij ( Stany ) al vol ideeën zit voor Winterrevue nummer 6. XXL bestaat ook nog hoor ! we kijken er al naar uit.

Nog tot en met zondag 12 januari 2020 in theater Elckerlyc.

http://www.elckerlyc.be/     tarieven in 4 categorieën.

Tekst en foto’s: Gust Charrin.