Stany Crets strikes back in schitterende vette verjaardagsshow

Na een helse week voor hem en de culturele sector, liet Stany Crets meer dan ooit zien uit welk hout hij gesneden is in een spetterende 100-minutenshow. Ter gelegenheid van zijn 57ste verjaardag organiseerde hij samen met Theatertainment, de producent van de WINTERREVUE, een vette verjaardagsshow op zaterdag 11 december in Theater Elckerlyc. Voor 200 mensen tegelijk, want dat mag nog.

Feestvarken Stany Crets: “Het is niet alleen fijn om met deze vaste ploeg een last minute show op poten te zetten, het is ook een signaal naar onze overheid: wij zijn niet klein te krijgen. Als we dan maar voor 200 mensen mogen spelen, dan zullen we dat ook doen. En het zal een dik feest worden, dat garandeer ik u!”

Samen met trouwe kompanen Ann Van den Broeck, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Laurenz Hoorelbeke en Helle Vanderheyden bouwde hij een show zoals enkel Stany dat kan. Ann trakteerde haar man op pareltjes van songs, niet alleen vocaal maar ook inhoudelijk zeer sterk. “Ik hoor mijn vrouw zo graag zingen!”, aldus Stany.

Met veel humor en live muziek die het publiek en hem terugbracht naar memory lane.(Amy Winehouse, Meat Loaf, Rick Astley)  Begeleid door een live combo onder leiding van Thomas Vanhauwaert. Zo flashbackte Stany graag terug naar zijn opleiding in studio Herman Teirlinck,  waar hij ‘Life on Mars?’ van David Bowie zo graag poogde te zingen voor juf Angèle.  Zo’n 35 jaar later, op zijn verjaardag, waagde hij het op het eerste zicht nog eens, doch het publiek werd op het verkeerde been gezet want in ’t echt werd het nummer knap neergezet door Laurenz.

Nadat Stany een duet zong met ‘die van ons’, hing hij nog eens graag het beest uit.  De meneer die niesde op de laatste noot van het lied, werd nog eens extra bedankt door Stany. Ann werd gevraagd nog eens te hoesten, voor het zingen aan te vatten. Het bleef een statement birthday party met een corona kroontje!

Dirk Van Vooren strooide humor in het kwadraat uit over de zaal, door de in snel tempo opeenvolgende gedaantes vlekkeloos neer te zetten.  Als alias Benny de Quint zingt hij een mooi a capella met de verjaardagsbende.

De show eindigde in overwinningssfeer met bijpassende song ‘I’m Still standing’. (Elton John)  Stany en zijn ploeg toonden dat ze er sterker stonden dan ooit.  Het publiek genoot ervan in volle teugen en Stany bleef regisseur tot de laatste seconde wanneer hij stuntelig riep: ‘Doek! Doek!’ (wanneer het finale doek mocht vallen)

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.