Christmas Fire in “Solden”

 

In 2020 moesten we het doen zonder een Kerstopvoering van de Sven De Ridder Company maar sinds 9 december kunnen we terug een avond alle kwel en kommer vergeten met hun nieuwste creatie” Kerstekinderen”. Traditioneel speelt Sven en zijn discipelen hun Kerstvoorstelling in het Fakkeltheater en zo was het ook die avond.

Vlug uitleggen met wie we te maken hebben en dan volgt het plot vanzelf. De weinig succesvolle rocker Vic Van Praet ( Sven De Ridder)is wat in de tijd achtergebleven, terwijl zijn vriend Stef Raeymaeckers ( Brik van Dyck) een vooruitstrevende IT fanaat in maatpak is. Zoals zo dikwijls met antipolen vullen ze elkaar perfect aan. Hun beide dochters Lola en Sofie ( Joyce Beullens en Margot Hallemans) kunnen het ook wonderwel met elkaar vinden. De meisjes boeken een skiverlof in de Oostenrijkse Alpen. Vic en Stef betrouwen het zaakje echter niet zo goed en beslissen om hun kroost achterna te reizen. Als daar in Oostenrijk dan nog Seppe, de skileraar, ( Gunther Levi) verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Niet alleen lonken de dochters beide naar Seppe maar deze laatste zou in een ver verleden ook nog de versierder zijn geweest van de dames van Vic en Stef.

Een verhaal om je in te leven. Het loslaten van een 20 jarige dochter is niet zo evident. Zeker als je met twee super achterdochtige vaders te maken hebt. Rond deze centrale gedachte komen allerlei grappige toestanden en toevalligheden die een karakter krijgen van een subtiele deurenkomedie.

Rock-’n-roll en apres-ski kleuren het gebeuren. Brick en Sven zijn zo complementair als duo. Vergelijk ze met Dirk Van Vooren en Patrick Onzia of met Kylian Mbappé en Lionel Messi deze week tegen Club Brugge. Ze voelen elkaar heerlijk aan. Je ziet dat de productie door hen en voor hen op het lijf geschreven is. Romeo Gunter kon even zijn “ Familie exodus” aan de kant zetten en stort zich 100% in deze geknipte rol voor hem.

Alles paste heel goed in elkaar, waardoor het lijkt of alles naverteld werd en echt gebeurde.

Dikwijls is decor bijzaak maar bij deze productie is er heel knap over nagedacht. Het is zo opgebouwd dat je zowel de diepte van vier verdiepingen, de stoeltjeslift als de gezelligheid van de hotelkamers aanvoelt. Alsof je mee in het verhaal stapt. Het geluid en de belichting doen wonderen. Van gierende autobanden tot de echo van de bergen. Een feel good verhaal vol humor met een climax waardoor je als toeschouwer je batterijen volledig terug kan opladen in deze moeilijke corona tijden. Dank daarvoor!

De voorstellingen gaan coronaproef door in de Rode Zaal van het Fakkeltheater voor een publiek van 200 met mondmasker en CS. Nog tot 9 januari 2022.

Alle info en tickets op www.svenderiddercompany.be

Ga zeker naar hun site zien, er komen nog meer producties! Vanaf 10 maart 2022 “ Propere Lakens” in Theater Elckerlyc. In de zomer kunnen we vanaf 14 juli 2022 eindelijk zien naar “ Weekend Cowboys ”en ver in de tijd hopen we op een nieuwe super Kerstkomedie voor eind 2022. Doen iedereen !

Tekst en foto’s: Diane Schroven.