TV PLUS met Guy De Pré en Martine Prenen

 

Vanaf zaterdag 16 november wordt Stories TV , de zender op Kanaal 40 van Telenet, TV Plus. Het nieuwe themakanaal heeft twee pijlers: Nostalgie en lifestyle & gezondheid.

TV Plus pakt uit met enkele bekende namen. Radio -2 stem Guy De Pré , de man van het langstlopende radioprogramma ( De Pré Historie) , zal over verschillende programma’s heen opduiken. Muzikaal gaat hij bepaalde nummers kaderen en ontleden en teruggaan naar de tijdsgeest waar ze zich afspeelden. “ Hoezoe” is dan weer een rubriek die de platenhoezen terug naar boven zal halen. Guy zijn tweede passie de oldtimer ( Guy verkiest liever het woord klassieke auto) zal ook aan bod komen.

 

Voormalig Rode Loper-presentatrice , auteur en gezondheidscoach Martine Prenen zien we terug in het luik rond gezondheid en lifestyle. Ze krijgt onder meer de hulp van tv-dokter Sofie Lemmens- bekend van Is er een dokter in de zaal ? –en Familie-actrice Margot Hallemans.

Retro zal er ook zijn in de kookrubriek met oude recepten uit grootmoederstijd met chef Alex Hanbuckers van de Zedelgemse Auberge De Herborist.

De dagelijkse gezichten op het scherm zijn Maarten Cox en Sarah De Backer. Dagelijks ook een portie Yesterdayland , dat deze zomer zijn 3de editie zag in Bobbejaanland en reeds door Stories TV gebracht werd.

Er wordt gewerkt met een vlot en overzichtelijk programmaschema.

Een zender die we zowat kunnen plaatsen in het gat dat Libelle TV heeft achtergelaten met nostalgie & life ( verwijzend naar retro en gezondheid & lifestyle ).

Meer info over de zender en de programmatie:   http://www.tvplus.be/

 

Tekst en foto’s: G. Charrin.