Arthur en de strijd om Camelot.

 

Voor mij was 2014 het eerste contact met Event-Team. Sinds dan is een trip naar hun thuisbasis , CC de Stroming te Evergem zowat thuiskomen. Elk jaar maken ze onder de regie van Olivier De Meyer een familiemusical. In 2014 zag ik er “ Arthur en de strijd om Camelot”. Nu in 2020 keren de ridders, tovenaar Merlijn , Arthur en natuurlijk de schurken terug.

Geen totale remake of zoals nu populair is een 2.0 versie. Een zelfde verhaal met wat aanpassingen naar de huidige tijd en dat is het. Toch een beetje nostalgie hoor.

Het Verhaal:

Arthur heeft het zwaar. Op school is hij het mikpunt van pesterijen en thuis kan hij totaal niet overweg met zijn stiefmoeder. Vaak droomt hij dan ook weg bij de verhalen over zijn grote held: Koning Arthur.

Als hij tijdens een heftige storm geraakt wordt door de bliksem , ontwaakt hij , vol verbazing , in de wereld van zijn lievelingsverhaal. Daar sluit hij vriendschap met de mooie Lady Guinevere en de stoere ridder Lancelot. Samen gaan ze op zoek naar het magische zwaard in de steen. Want degene die dit zwaard te pakken krijgt, zal de baas worden van het land. Helaas voor de nieuwe vrienden, is ook de kwaadaardige popdiva Morgana op zoek naar het magische voorwerp. Samen met haar domme hulpje Mordred zet ze alles op alles om Arthur te dwarsbomen.

Wie zal als eerste het zwaard vinden? En wie zal koning(in) worden van het land?

Een hippe , vol humor en avontuurlijke familiemusical.

Event-Team zorgt steeds voor een prachtige mix van cast. De intentie was om Morgana terug te laten spelen door Dorothy Wuyts maar wegens gezondheidsredenen wordt ze vervangen door Lilou van Mieghem. Arthur is een rol voor Christof Chapsis en Charlotte Suijs en Jeroen Logghe zijn respectievelijk Lady Guinevere en Ridder Lancelot. Jeroen zagen we eind verleden jaar nog in zijn debuut bij het EWT Theater Deurne met een toffe vertolking in de “flikken “ komedie : “ Flikken in Verwachting”.

Wel terug van de partij : Tim Asselman , wat grijzer dan zes jaar geleden ,als de domme , soms Bean achtige Mordred. Een rol op het lijf geschreven.

Event-Team heeft ook een traditie om de pers in het krokusverlof reeds te laten smaken van een stukje van het spektakel met heel de cast en het ensemble. Samen met een 25 tal kinderen en hun ouders die winnaar waren van een soort Event quiz gaf dit reeds wat ambiance in de Stroming.

De voorstelling heeft een duurtijd van 2 x 50 min. Met pauze en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Vanaf 9 april tot en met 9 mei. Eerst in het CC. Van Evergem , daarna op tournee.

Alle info en tickets: http://www.event-team.be/