Sneeuwwitje Versie Deep Bridge

 

 

Deep Bridge kennen we al enkele jaren als speler producent van musicals op een heel eigen wijze. Kindermusicals maken hier zeker ook deel van. Het zijn prachtige verhalen die zich lenen tot wat improvisatie . Kindermusicals maak je ook niet te lang en daar gaat Deep Bridge voor om nu met Sneeuwwitje een frisse , grappige voorstelling te maken.

Maureen Van Herberghen is Sneeuwwitje en haar” Prins” is Aaron De Vere. Koningin Frida en haar knecht Floris zijn een nogal grappig duo doorheen het verhaal en worden gespeeld door Laurenz Hoorelbeke en de coming lady van theater en musical in Vlaanderen , Jasmine Jaspers.

Sneeuwwitje is een verhaal dat geschikt is voor alle genres van kinderballet tot bijna opera over zuivere musical. Iets voor alle tijden. Een verhaal waar je ook alle kanten mee uit kunt. De magie van deze voorstelling zit hem in een nieuw script , nieuw decor en kostuums en aangepaste muziek.

Een Sneeuwwitje in wat moderne kleren dat woont op een kasteel waar zelfs tv. kamers zijn. En de mooie prins is warempel een slager op zijn bakfiets luisterend naar de naam “ Jos De Prins”. De hand van Stany Crets in het script is warempel niet ver af. Zie maar naar het menu dat de slager en Sneeuwwitje samen met de kabouters willen verorberen: Sla met spekjes en geitenkaas!”. Zoek niet naar zeven dwergen , er zijn er maar twee “ Stinkerd en Flinker. De rest zou verkast zijn naar een “ zekere musical Daens.

Een Sneeuwwitje van vlees en bloed. De Spiegel is een sprekend model, voortreffelijk vertolkt door Charlotte Campion.

Koningin Freda die de mooiste wil zijn is een combinatie tussen Sybil Fawlty en Morgana Le Fay , uit Arthur en de strijd om Camelot. Jasmine Jaspers is super in deze rol. Haar woordspelingen zijn grandioos: ” Vuil stukje vensterglas” tegen De Spiegel. Dan weer bijtend , dan weer zalvend , een rol op het lijf geschreven voor Jasmine. Een stem als een weergaloze klok doet de rest.

Het publiek zowel klein en groot krijgt enkele leuke momenten om interactief mee te doen en de acteurs aan wat improvisatie laten werken. En kijk zeker naar Bobonneke en wat ze met appels kan aanvangen.

Een goede 80 minuten zonder pauze met niet teveel zang en modernere twists  , een Sneeuwwitje dat je tijdloos kan plaatsen en veel om te observeren. 80 minuten die oud doen vergeten dat ze oud zijn en jong misschien doen denken dat ze al een klein beetje volwassen zijn !

 

Na Antwerpen kan je voor dit Sneeuwwitje nog terecht in Capitole Gent , De panne ( Plopsa) en Ethias Hasselt.

Alle verdere info en tickets op : http://www.deepbridge.be/