Pocahontas , de musical ,

 

Producent Uitgezonderd bracht verleden jaar in het Paasverlof de familiemusical Aladdin. Voor de Paasperiode 2020 gaan de heren Cooke en Jennes de “indianentoer” op met Pocahontas , de musical. Ze hebben gekozen voor een eigen creatie van deze tekenfilm. Voor de verhandeling zorgden gevestigde waarden van het huis met een script van Tijl Dauwe , een regie van Jaak Lema en muziek van Sam Verhoeven.

We kennen Pocahontas allen van de tekenfilm en het verhaal is nog niet zoveel vertelt op een andere wijze. Daarom koos Uitgezonderd voor een mooie magische familievoorstelling die in feite nog weinig met Disney te maken heeft. Enerzijds zal de lach aanwezig zijn maar het stuk zal ook aangrijpende momenten tellen.

Het waargebeurd verhaal speelt zich af in Noord Amerika waar Pocahontas en haar indianenstam hun thuisland hebben. De komst van ontdekkingsreizigers zal veel teweeg brengen met liefde , emotie , twijfel en confrontatie.

Belangrijk en moeilijk was een cast samenstellen. Extra doel was : de juiste looks. Dit werd zowel doorgetrokken naar de kernacteurs als naar het 11 koppig ensemble.

We wisten al van het mooie uithangbord dat Juan Gerlo en Silke Mastbooms de hoofdrollen voor zich namen. Nu kregen we op 10 februari de rest van de cast voor ons. Gretig werd er geput uit het succes van Aladdin ( “ never change a winning team “) Zowel Giovanni Kempen en Kobe van Herwegen zijn erbij. Verder krijgen we nog zanger Brahim , Ivan Pecnick en Junes Callaert.

De vertoningen zijn alleen voor Capitole Gent gedurende de hele Paasvakantie.

Als richtlijn , het is een 6 + voorstelling.

Tickets en info: http://www.uitgezonderd.be/

 

Tekst en foto’s: G. Charrin.