The Sound of Music.

 

Wat hebben volgende duo’s gemeen? Deborah De Ridder-Peter Van De Velde / Kurt Rogiers-Charlotte Campion/Koen Van Impe-Ianthe Tavernier. Simpelweg ,Kapitein Von Trapp en Maria uit The Sound of Music.

De eerste twee paren zagen we respectievelijk in 2009 en 2014, Koen en Ianthe spelen de Rodgers & Hammerstein klassieker vanaf 6 december in de Stadsschouwburg Antwerpen. De regie van deze Deep Bridge productie is in handen van Stany Crets ( waar haalt die in godsnaam nog energie en tijd- Mama Mia! is komende en zeker weten dat hij al aan het plannen is voor Winterrevue VI)

Stany zag de film, die een goede 55 jaar oud is ,zelf bijna 40 jaar geleden en is er zeker van dat er toen al bij hem een kiem aan het groeien was om er later iets mee te doen. Later dat is nu 2020 en Crets kende wordt dit een bijna volledig nieuwe versie zonder echter afbreuk te doen aan het verhaal. Crets is meester om aanpassingen te doen tot en met de laatste minuut. Stany is ook van oordeel dat dit geen gewoon zeemzoet verhaal is. Er is een geschiedkundige achtergrond en tenslotte gaat het ook over waargebeurde feiten.

Maandag 10 februari werd bij Deep Bridge zelf in Wilrijk de rest van de cast voorgesteld. De trap in het gebouw deed meesterlijk dienst om de hele “ Trapp” bende en entourage voor te stellen. Voor een keer beginnen we met het ensemble, een ensemble volgens Crets bijna een hoofdcast waardig. Daar kunnen we inkomen met onder meer sterkhouders als Shana Pieters en Nordin De Moor.

An Lauwereins is Moeder Overste. Zij is nog altijd de enige Belgische zangeres die in Londen een hoofdrol gespeeld heeft in een musical.

Liesl en Rolf worden gespeeld door respectievelijk Charlotte Suijs en Pieter Castelein. Peter Thyssen is Oom Max en de verrassing is de rol van de Barones . hier vinden we Geena Lisa terug. Haar eerste rol in een musical. Het schijnt dat dit al lang op haar verlanglijstje stond. Ze vind het heerlijk om deze elegante dame , die de barones is , te spelen. Zij en Maria hopen beiden met de kapitein te trouwen.

De musical heeft al een lange geschiedenis achter de rug met de eerste Broadway vertoningen in 1959. De Londense West End volgde in 1961. Samen voor bijna 4.000 voorstellingen. De musical is meer dan alleen maar Do-Re-Mi. Neem er maar gerust Edelweiss bij en een meeslepend verhaal dat we allen kennen maar allen zeer graag terug zien.

Meegenomen is dat de voorstellingen doorgaan in de Kerstperiode. Zeker weten dat de film dan ook in het aanbod van meerdere zenders zal zitten. Voor BBC en ITV ben ik al 100% zeker. Spijtig dat we de locatie van in en rond Salzburg niet kunnen overplaatsen maar wie weet wat hebben de decorbouwers in peto!

Alle info en tickets : http://www.deepbridge.be/

Tekst en foto’s: G. Charrin.