Vestrock dag 2, topdag met zomerse temperaturen

Op 3, 4 en 5 juni 2022 vond  de 11e editie van VESTROCK plaats. VESTROCK, ook wel bekend als het festival van de vriendschap. En dat merk je al aan de ingang, waar de vrijwilligers je met een glimlach onthalen.  Het  is een intiem driedaags festival dat plaats vond op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Wandelaars blijven genieten op de vesten, terwijl het festival op volle toeren draait.

Vestrock dag 2 van het Pinkster festival weekend, was er ééntje om op te warmen voor het zomers festivalseizoen, met temperaturen van rondom de 23°.  Voor vele festivalgangers was het terug kennismaken met de verschroeide grasmat..   De geur van zonnecrème en van allerlei lekkers van de food-trucks, wat hebben we het gemist!

Het was aan Rites om de weide wakker te blazen met energieke hardcore songs met een punkrock-twist, terwijl Jack Francis een kwartier later al de akoestische heilige mis mocht opdragen in de kapel, vergezeld van enkel 2 gitaren.  “I need a Holiday” citeren we vanuit de song ‘Holiday’. Wie niet?  Later op de middag werd het drummen aan de kapel wanneer de band The Howl & The Hum uit het Britse York optrad.

Terwijl de stages beginnen te bulderen, bood Vestrock zoveel meer: Radio Kink live on air, een creatie van een Graffiti wall of misschien liever een exclusieve Vestcruise met Nada Surf? Allemaal mogelijk!  De kids mochten een tijdelijke tattoo laten zetten of zich wagen aan een partijtje ping pong. Fun, fun en nog eens fun.

Het publiek krijgt een all-in, inclusief genieten van de soundcheck van Sylvie Kreusch, welke later de main stage inpalmde met haar gekende moves in een modieus gewaad.  Hoe cool kan het allemaal zijn!

Het publiek bewoog de handjes voor de eerste keer richting zon met Snelle & De Lieve Jongens Band. “We gaan een feestje bouwen jongens”, aldus Snelle, die kon rekenen op een mega meezinger ‘Smoorverliefd ’.

Maar daar bleef het niet bij, want Het Gezelschap zette de wei op z’n kop en liet zien dat ze kampioen zijn in stagediving en het uithalen van fratsen.   Het kleine podium van de GEM stage werd volledig bevolkt door de groep, die de massa omtoverde tot een meute huppelende paardjes.

Terwijl de zonnestralen nog lekker zuiders aanvoelden, creëerde Daithi  in de Kapel al een nachtclubsfeertje met een unieke dance ervaring , waarbij traditionele Ierse muziek samenkomt  met elektronische dance en pop muziek.

DJ Paul Elstak gaf letterlijk een vlammende show in de tent. Ondertussen kondigde de vuurrode lucht boven Hulst nog meer magie aan voor de avond, want met de Within Temptation show ben je toch altijd even van de wereld.

Ila, Martin Solveig en De Likt sloten de 2e festival dag waardig af en nadien keerde de rust terug op het eiland.

Festival dag 3 startte met minder gunstige weersvoorspellingen, er werd veel regen verwacht, maar de geplande line-up zou alleen maar het beste van zichzelf geven!

Uitkijken naar een volgende editie!

www.vestrock.nl

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.