Welkom Thuis in Elckerlyc

 

Theater Elckerlyc mag met trots zeggen dat ze het plezantste theater van Antwerpen zijn. Dirk Van Vooren en Nico Warinnier hebben ruim anderhalf jaar noodgedwongen de gezellige oeroude entertainment tempel naast het O.L.V. college op de Frankrijlei moeten dichthouden. Als team besloten ze zeer wijs om dan pas open te gaan wanneer “samen “ terug een positieve betekenis kreeg in onze samenleving.

Assisen III beet begin september de spits af en nu gaan humor, musical, show & revue, jeugd en theater elkaar naadloos opvolgen. De Sven De Ridder Company is er bij met twee eigen stukken  en onder meer Uitgezonderd gaat voor een “ Vapeurs 4”.

Dirk en Nico zijn ook de gezichten achter Theatertainment . Zij gaan dit seizoen drie topproducties brengen van eigen makelij.

Het praalstuk wordt opgevoerd vanaf 3 december tot 16 januari. De Winterrevue is terug. Geen Winterrevue in 2020 maar Stany Crets heeft niet stilgezeten en in feite extra time gekregen om er nog een grotere topper van te maken. Een succes verhaal herschrijf je bijna niet dus dit jaar weer een thema , een op elkaar ingewerkte cast en de mysterieuze gast.

Oudgedienden Dirk Van Vooren , Ann Van den Broeck , Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Laurenz Hoorelbeke en Helle Vanderheyden zijn allen present voor een hilarische avond van humor , zang , dans , sketches enz. Weer is er een live ensemble onder leiding van Eric Melaerts. De gastvrouwrol ging dit jaar naar Ingeborg Sergeant.

Vanaf 22 april 2022 kunnen we in Elckerlyc naar” Aprés Ski” gaan kijken. Een nieuwe productie geschreven door Stany Crets. Stany is een groot liefhebber van de vintage comedy jaren ’70, vooral de Britse sitcoms. Deze tendens tracht hij ook zo veel mogelijk te brengen in “ Aprés Ski”. Alles gebeurt in en rond een Tiroler hotelletje. Lachsalvo’s op eenzame hoogtes met als cast: Carry Goossens, Linda De Ridder, Greet Rouffaer, Dirk Lavrysen , Vicky Florus en Dirk Van Vooren.

 

Tenslotte is er vanaf 20 mei 2022 de uitgestelde “terugblik “op zijn carrière van en door Jan Van Dyke.  “ De Show van m’n leven” wordt een unieke jubileumshow. Visueel gekend materiaal , samen met enkele nieuwigheden. Jan heeft ook de hulp van een heleboel creatievelingen. Onder meer Kobe van Herwegen , Patrick Onzia ( puur talent volgens Jan ) Goele De Raedt , die hier ook haar veelzijdigheid zal tonen door komische rollen, en Sofie, de lievelingszangers van Jan.

Meegenomen is dat er hier ook weer een live band aanwezig is onder leiding van Lou Roman. Volgens Jan Van Dyke een zeer grote meerwaarde. Dikwijls doet men het nu zonder live orkest en

wordt gewoon een tape doorgespeeld dixit Jan.

Bekende typetjes en onovertroffen sketches zoals” Tommeke” en de “ Mexico-act” kunnen en zullen niet ontbreken. En wie weet is de befaamde strandstoel er ook weer bij!

Alle info & tickets: www.elckerlyc.be

Tekst & foto’s: Gust Charrin.