Wandelaanbod in West-Vlaanderen  in de lift

 

Wandelen in West-Vlaanderen heeft in populariteit bijna de fietsbelevenissen voorbij gestoken. Dit is vooral te danken aan het ruime aanbod en de constante verbeteringen door Westtoer.

In Beernem werden op 18 oktober  de vernieuwingen voorgesteld. Zeven bewegwijzerde wandelroutes zijn op verschillende plaatsen herwerkt.

Deze 7 zijn: Ardooieveldwandelroute, Ter Doestwandelroute te Lissewege, Doeverenwandelroute te Zedelgem, Ringslotwandelroute- Veurne, Oosthovewandelroute- Zedelgem, Oude Leiewandelroute in Harelbeke en Heihoekwandelroute te Lichtervelde.

Wandelaars maken kennis met nieuwe belevingen, horecazaken en picknickplaatsen onderweg.

Bij de vernieuwingen in het wandelaanbod horen vier nieuwe wandelboxen ( één per toeristische regio in West-Vlaanderen ( Brugse Ommeland, de Kust, Leiestreek en Westhoek). In elke wandelbox zitten per regio kaartjes van de wandelnetwerken, de bewegwijzerde routes en een wandelpocket. In de wandelpockets staan alle bewegwijzerde wandelroutes met tips en bezienswaardigheden.

De wandelboxen zijn te koop aan 30 euro, de wandelpockets kan je ook individueel aanschaffen aan 8 euro.

Waar te koop, Toeristische diensten, bezoekerscentra, Standaard Boekhandel en online.  ( webshop Westtoer: shop.visitwestvlaanderen.be

Wat zit er nog in de pipeline:

In het voorjaar van 2024 wordt het nieuwe wandelnetwerk Ieperboog oost geopend. Dit nieuwe wandelnetwerk maakt via de mooiste wandelpaden ede verbinding tussen Moorslede, Langemark, Zonnebeke en Wervik en loopt langs uitgestrekte bossen, fraaie landschappen en verschillende wijndomeinen.  Wandelaars komen ook langs heel wat WOI sites waarvan enkele onlangs werden erkend als Unesco werelderfgoed.  Andere nieuwe wandelnetwerken zijn gepland in de omgeving van Dentergem, Roeselare en Kortrijk.

Ook de uitbreiding van het prestigieuze project Horizon 2025 gaat verder. De voorbije jaren zijn er al 14 uitkijkpunten voorgesteld. Op 22 oktober komt daar de kerktoren van Lampernisse bij. In 2024 zullen er nog opengaan te De Panne met Westerpunt, Te Menen met het Belfort en in Eernegem  met de Pompentoren.   Het doel is om in 2025 het getal van 25 uitkijkpunten te behalen.

Aangaande picknickplaatsen zit men al aan 44 en deze zorgen voor extra beleving.

Tenslotte is de promotie die nu valt onder het nieuwe merk Visit West -Vlaanderen. Er is onder meer een radio campagne  en een videospot.

Alle info: www.visitwestvlaanderen.be

Tekst en foto’s; Gust Charrin.