Wie wordt de man van Wendy

DSC_0012

 

Productiehuis Uitgezonderd in het algemeen en James Cooke in het bijzonder weten steeds de plek te vinden om hun volgende productie voor te stellen. Salons Van Edel te Wilrijk was op een superzonnige woensdag in augustus het decor voor de castvoorstelling van “Wie wordt de man van Wendy? “.

DSC_0023DSC_0025

Een open koets , witte tortelduiven , een heuse huwelijkstaart en een oldtimer kwamen er aan te pas. Zelfs een wit prieel vol bloemen voor het statige kasteelgebouw was aanwezig. In een regie van   Dirk Lavrysen kroop Brik Van Dyck nogmaals in zijn succespen voor een hilarische rollercoaster. Een persiflage van een bekend televisieformat waar je niet kan teruggrijpen naar een bestaand theaterstuk maar nieuw materiaal brengt door mensen van eigen bodem. Een comedy over “ the day after” wanneer de werkelijkheid anders wordt , de juiste keuze in twijfel getrokken wordt en er nog een (trouw)kandidaat opduikt. Dit alles gegoten in een deurencomedy met diepgang. Naast Wendy Van Wanten treffen we Karel Deruwe en Andy Peelman aan in de mannelijke hoofdrollen , die naar haar hand dingen in de theaterparodie op het VTM- programma, terwijl op de achtergrond Vicky Florus de cast compleet maakt als tv producer en manager.

DSC_0029DSC_0055

Tussen het aansnijden van de taart en het vertrekken per oldtimer namen we Karel Deruwe even apart voor enkele vragen:

“ Dansen , spelen , zingen” een leuk motto voor jou ?

Vanaf 1978 doe ik het allemaal. Ik ben een musical acteur in hart en nieren maar ben in feite alles beginnen te doen: filmen , zingen , spelen , regisseren en lesgeven. Ja ,je mag zeggen een mooi parcours.

In vele comedy’s waar je in speelt ben je het serieuzere type.

Comedy is een ernstige business. Hoe serieuzer je speelt hoe levensechter dat je de schijn kunt maken en hoe harder de mensen gaan lachen. Spelen is de mensen een spiegel voorhouden. Het is leuk om je gang er in te laten gaan en te persifleren. Ik durf zeker dikwijls kiezen voor een ernstig persoon.

De meeste mensen kennen je van multiple rollen. Toch zijn er die je rol in Thuis als Walter Frans niet kennen.

Thuis fans spreken me er nog over aan hoor. Het was echter maar een korte periode ( twee jaar ) Heb het wel intensief beleefd , intensief zoals een soap is.

Brik Van Dyck , sinds kort aan het meewerken met het schrijven van comedy’s. Een meerwaarde ?

Zonder twijfel, hij is ervoor weggelegd. Zie maar naar ons stuk. En de ” cremeglace “oorlog was het absolute bewijs. Neem de scene met het scheppen van de ijsbolletjes , subliem.

Je deed enkele jaren mee met de BBC English Speaking Awards hier in Mechelen ?

Ik was er de nationale coach voor de kandidaten. Men heet me toen niet alleen gekozen wegens mijn bekendheid , maar ook wat omdat ik Anglofiel ben. Spijtig genoeg is het gestopt in 2015 toen de sponsor ( Telenet ) ermee ophield.

Vanaf 11 oktober in de Rode zaal van het fakkeltheater. Let op maar gedurende vier weken !

Alle info: www.uitgezonderd.be of tickets : 070 246 036