Winterland Hasselt

 

Het Hasseltse Kolonel Dusartplein was in  de winter 2020 een lege plek. Normaal had het plein als achtergrond gediend voor de dertiende uitgave  van Winterland Hasselt.  Covid-19 dacht er anders over. Nu met een jaar vertraging komt versie 13 er vanaf 20 november 2021 gedurende zeven weken. Een versie met vertrouwde blikvangers en met nieuwe evenementen.

Het motto is toegankelijkheid voor iedereen met voor elk wat wils. Een fijne familiedag , gezelligheid voor gans de familie als daguitstap. Ook hoog in het vaandel een corona-safe-editie. Hoe men dit op een veilige manier gaat doen en het volledige programma  dit werd uit de doeken gedaan op verdieping 18 van het Radisson Blu Hotel te Hasselt.

Winterland krijgt drie ingangen waar er gecontroleerd wordt op het CST ( covid safe ticket) Met een geleidelijke toestroom zal men dus zelden wachtrijen krijgen. Er zal gezorgd worden voor bredere wandelpaden en de gekende plaatsen zoals “ Het Grand Café en de Spiegeltent “gaan net iets ruimer zijn.

De vertrouwde Blikvangers:

Het Reuzerad dat we al mooi in opbouw konden zien vanuit het persmoment locatie.

De overdekte schaatsbaan van 1.000 m2 , Het Grand Café en de Aspen lounge en “ Majestic” , het Spiegelpaleis.

Gezellige eet-en drankstandjes en de sfeervolle kerstmarkt. Op 8 december doet de Kerstman zijn intrede in Hasselt en nestelt zich in het” huis van de kerstman”.  De carrousel of” Hesselse Poepjee” is er weer aan de kleine ring.

 

Nieuwigheden:

Prikkelarm Winterland (op 22 november). De decibels gaan naar beneden en dit is een uitgelezen moment om de winterbeleving op een stillere, rustige manier bij te wonen.

Skate for Singles, mensen bij elkaar brengen en verbinden , iets waar Winterland zich sterk op inzet.

“Les op het ijs” , een unieke belevenis door studenten Communicatiemanagement van PXL Hasselt.

Entertainment met Country- en Salsa-dansen en een “ Bal Populair”.

En nog meer:

Jos Tuts , entertaint en vermaakt het publiek in pure Hasseltse taal met een nieuwe geweldige jenevershow.

In de Spiegeltent gaan stand-up comedians Gabriels , Trash en Verdick  ,een voorsmaakje geven van hun nieuwe eindejaarsconference.

Muzikale zondagen zijn er met onder meer Ayala Dunes en Yvan Guilini.

Speciale gaste is Els de Schepper. Samen met Steven Boers maakte ze recent een boek. “ Jij krijgt een pluim” is een hilarische handleiding voor een lichter leven. Een vrolijk soms diepzinnig , soms wat absurd boek . het boek wordt te koop aangeboden op Winterland. Wie het boek koopt , krijgt ook een gratis ticket voor de ludieke lezing die Els op 7 december exclusief geeft. Een interactieve lezing met achtergrondverhalen.

En ja hoor , is hij concurrent of tegenvoeter of gewoon een collega van de Kerstman ? De goede oude man of de Sint passeert op Winterland op 1 december.

 

Alle info: www.winterland.be