Winterland hoort bij Hasselt

 

Midden november is er weer Winterland Hasselt. En dit voor de 15e maal. Reeds 15 jaar creëert Winterland een warme sfeer op het Kolonel Dusartplein. Dit jaar gaan 400.000 energiezuinige led-lampjes, 120 kerstbomen, 86 standhouders en een hypermoderne ijspiste van 1.000 vierkante meter hiervoor zorgen. Verleden jaar klopte het aantal bezoekers af op niet minder dan 650.000. Dit jaar kan men erop en erover gaan met een nog uitgebreider programma met meer dan 35 evenementen.

Winterland toont zich elk jaar op een verfrissende manier en dat maakt het uniek. Het is een traditie die ook goed is voor de lokale handelaars. Er is een connectie tussen Winterland en de binnenstad, een uniform beeld geeft een natuurlijke doorstroming. De stad Hasselt heeft ook een winterkaart met informatie over de hele stad. De zeven grote Limburgse radiostations ondersteunen ook het event.

Natuurlijk zijn er de gevestigde waarden zoals het Grand Café, de schaatsbaan en de carrousel. De kerstmarkt is uitgebreid tot 86 standhouders uit verschillende landen. Er zijn zelfs producenten uit de Provence en een complete kerst winkel  is er ook voor de eerste maal bij.

Food & Drink gaat van de Hasseltse jenever over de Duitse braadworst tot alles wat er tussen zit.

Wanneer Sinterklaas verdwijnt van Winterlandtoneel dan doet de Kerstman zijn intrede. Zoals Antwerpen op 18 november de Sint verwelkomt, wordt de Kerstman uitgebreid ontvangen op zaterdag 9 december. Hij zal zijn intrek nemen in het Huis van de Kerstman. Hier blijft hij tot 30 december wanneer hij uitgewuifd wordt. Noteer ook dat op 17 december een exclusief ontbijt met de Kerstman doorgaat.

Gezelligheid is er buiten het Grand Café ook in de Almhütte en de Moose Bar.

Jongeren komen zeker aan hun trek. Elke vrijdagavond vanaf 24 november is er een exclusieve dj-set op de ijspiste genaamd Versuz on Ice, een initiatief van de Hasseltse club Versuz. De wat ouderen komen aan hun dansplezier in de Spiegeltent met Hasselt Danst.

Ook rookstopcoach Els Bosch brengt een bezoek aan Winterland. De schrijfster van het succesvolle boek “ Roker, ik zie je graag”, Zij komt naast signeren ook vragen beantwoorden. Zij heeft tonnen ervaring over rookstoptips. Ook op 3 december kan je op Winterland leren reanimeren.

Toegang tot Winterland is gratis behalve voor enkele attracties zoals de schaatsbaan. Hiervoor kan men ook online tickets bekomen.

De 15e editie start op 17 november 2023 en loopt tot en met 7 januari 2024.

Alle info over de meer dan 35 evenementen en extra openingsuren op: www.winterland.be

Een goede tip voor parking is de ondergrondse van de Blauwe Boulevard met meer dan 1400 plaatsen en gemakkelijk te bereiken van de E 313.

Tekst en foto’s: Gust Charrin.

1 foto pers Winterland.