Startschot Zomerhit 2023 in Blankenberge met een stevige bries

Afgelopen woensdag gaf de VRT in Blankenberge het startschot van Zomerhit 2023 op een legendarische muzikale locatie aan de voet van de vuurtoren.  6 weken lang muziek en sfeer aldaar, en op 19 augustus weten we welke artiest van de 20 genomineerden met de virtuele muzikale gele trui de Zomerhit trofee 2023 in ontvangst zal mogen noemen.

Een aantal genomineerden teisterden het zeer winderig podium om hun song een eerste keer live te promoten: Chérine (L’äge que je n’ai pas), Hooverphonic (Por Favor), Camille (Rihanna) en Lissa Lewis (Het lijkt wel zomer).

“Ik heb een zomerkleed aan (1995 Véronique de Kock), het zal fris zijn wat later op de avond, maar de adrenaline neemt het wel over!” aldus Lissa Lewis, die ganse zomer nog te zien is in de show ‘De Tijd van Toen’  met Jacky Lafon in het Witte Paard.

Het publiek volgde gewillig de move van Margriet Hermans (winnares van Zomerhit 2022), met haar ‘Lekker Blijven Hangen’.  DJ F.R.A.N.K & The Underdog Project zetten de avond in met good ‘Sum mer  Jam’ vibes onder een wolk van gekleurde confettisnippers boven de zeedijk.

Zomerhit behield ook zijn gouden Top of the Pops formule met één internationale artiest per aflevering.  De Ierse Cian Ducrot  bracht zijn megahit ‘I’ll be waiting’ mee naar Blankenberge Beach.

Volgende week is het zowel op maandag 17 juli, als op dinsdag 18 juli genieten van Zomerhit.

 

Wie is jouw favoriet?

Dit zijn de twintig genomineerden, in alfabetische volgorde.

Aaron Blommaert – Zonde

Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?

Berre – Kissing Strangers

Camille – Rihanna

Chérine – L’âge que je n’ai pas

DJ Licious – Ibiza Sky

Gustaph – Because of You

Guusje & Bazart – Blijf nog even hier

Hooverphonic – Por Favor

Laura Tesoro – BAD ain’t that BAD

Lissa Lewis – Het lijkt wel zomer

Maksim – Onder invloed

Mentissa – Mamma Mia

Metejoor – Laat ons een bloem

Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later

Olivia – Better Now

Pommelien Thijs – Erop of eronder

Regi feat. Maxine – Horen, zien en zwijgen

Stan Van Samang – Feest

The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

Alleen recente Vlaamse singleproducties die tussen 2 juni en 7 juli 2023 zowel in de Ultratop als in de playlist van Radio2 en/of MNM stonden, kwamen in aanmerking om genomineerd te worden. De rangschikking van de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 vormt de definitieve lijst.

De stemming is vanaf nu geopend. Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT MAX-app. Vanaf vrijdag 7 juli kun je elke week één keer stemmen op jouw drie favoriete artiesten. Stem je meerdere keren per week, dan telt alleen je laatste inzending. Die stemming loopt af op zaterdag 12 augustus om 23.59 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. Vanaf zondag 13 augustus kun je nog een keer stemmen, op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Ook tijdens deze stemming telt alleen je laatste inzending. De tellers blijven gedurende de zes weken stemming doorlopen, de stemmen van beide rondes worden dus bij elkaar opgeteld. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2023.

De volgende shows worden in Blankenberge opgenomen op maandag 17 juli, dinsdag 18 juli, woensdag 2 augustus, donderdag 3 augustus en zaterdag 19 augustus (finale). De stad Blankenberge organiseert ook vip-arrangementen voor de resterende 5 shows.

Alle info:

https://radio2.be/rubriek/zomerhit

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.