Een ‘Skywalk’ voor elk seizoen

Op donderdag 27 oktober opende weer een fase van het Masterplan Zoo Antwerpen. Telkens weet men ons te verbazen. Een der troeven van het Zoobeleid is van verschillende malen gebruik te maken van elke vierkante meter. Skywalk is een architectonisch pareltje van een wandelpad tot zes meter hoog met een lengte van 225 meter en op verschillende niveaus.

Het pad begint achter het Grand Café Flamingo en loopt via het gloednieuwe pandaverblijf. De rode panda’s nodigen je in feite uit met de slogan: “Kijk naar ons, maar ook naar de omliggende gebouwen”. Het slingerpad geeft je als promenade een ideaal zicht op het oostelijke deel van het Centraal Station, het jubileumplein, de feestzaal en de tuin met zijn dieren en planten. Op het dak twee grote vijvers met inheemse en uitheemse planten met een verder idee naar lotusbloemen en siervissen. Er werd optimaal gebruikgemaakt van licht en schaduw, hierdoor zal het verschil der seizoenen je telkens een ander beeld geven tijdens het kuieren in 360°. De hellingsgraad bedraagt niet meer dan 4% met optimale toegankelijkheid. Ontdek in eigen tempo de pareltjes van deze typische landschapstuin in Franse stijl met zijn prachtige oude gebouwen.

Nog een nieuwigheid op de valreep is een nieuwe Zooapp. Een handige tool om je weg te vinden, voedermomenten op te sporen of voor leuke weetjes (Appstore en Google Play Store).dsc_0098dsc_0093dsc_0103