“ 13 “ De Musical

 

Het nog jonge productiehuis “ The Singing Factory “ presenteert binnenkort zijn derde musical.” The wave “ was in 2016 reeds een succes maar niets in vergelijking met hun topper “ Magdalena” van vorig seizoen. Een gedurfd en pakkend onderwerp werd enorm professioneel en emotioneel op de planken gezet. Het schrijnende en waargebeurde verhaal bleef lang kleven bij het publiek.

Door het uniek concept van “ The Singing Factory “ met de twee koren, Youforia ( het jongerenkoor 15 tot 25 jaar ) en XL Melodia ( 10tot 15 jaar ) koos regisseur Wanne Synnave voor de derde productie een musical met een volledige tienercast. “ 13” ( misschien hadden trouwe Antwerp supporters liever “ 12+1 “ als naam ), is de enige Broadway-musical waarvan de cast volledig bestond uit tieners. De productie sloot in januari 2009 met niet minder dan 105 uitvoeringen. En betekende het professioneel debuut van onder meer Ariana Grande.

DSC_0047 (1072 x 712)DSC_0052 (1072 x 712)

Choreografie is in handen van Matthew Michel en bij de muzikale leiding vinden we onder andere Tinne De Groot terug , recent nog bij Ben Crabbé en Blokken.

Tijdens de repetities in de Muziek & Woord Academie te Berchem hadden we een korte babbel met een der hoofdrolspelers uit onze provincie : Emma Vanthielen uit Nijlen.

DSC_0060

  • Ik speelde verleden seizoen reeds in Magdalena. Ben er in feite bijgekomen na een oproep op Facebook voor audities. Hier slaagde ik voor en het presteren in de musical was superleuk. Het onderwerp interesseerde me wel alhoewel het heel ingrijpend was. Je had te maken met zware emoties maar ik was heel tevreden en heb ontzettend veel bijgeleerd.
  • Voor deze productie ( 13) zat ik ideaal wegens mijn leeftijd en ik mag nu een van de hoofdrollen spelen.
  • De combinatie met school kan ik op het huidig moment goed aan. Ik kan heel goed plannen , vooral naar huiswerk toe en heb ook veel steun van mijn ouders. Het voornaamste is om met beide voeten op de grond te blijven.
  • Meestal zijn de repetities op zaterdag en soms op zondag en nu is het heel goed meegenomen met de week herfstverlof zodat we in de week kunnen repeteren .
  • Zingen , dansen , acteren : ik doe in feite alles graag. Het zingen doe ik al lang en met mijn rol in Magdalena heb ik veel bijgeleerd op gebied van acteren. Het is mijn passie. Misschien kan ik ooit verder evolueren naar de grotere musicals ? Tickets & Info : www.singingfactory.be
  • “ 13” speelt op vrijdag 16 en zaterdag 17 november om 20u. en op zondag 18 november om 14u30 in Schouwburg Luchtbal ( Columbiastraat 8A 2030 Antwerpen.
  • DSC_0054 (1072 x 712)
  •  En wie weet bent u wel getuige van een nieuwe megaster.