Wind en regen was er genoeg op woensdag 13 maart . Aladdin moest hoognodig van tapijt veranderen door deze extreme weersomstandigheden en maakte dan maar dankbaar gebruik van een Oosterse tapijtzaak in de Oudeleeuwenrui te Antwerpen om er zijn mede cast voor te stellen .

Een cast voor de familie musical Aladdin die vanaf 18 mei Antwerpen , Hasselt en Gent aan doet. James Cooke van Uitgezonderd heeft bij elke castvoorstelling van een nieuw stuk steeds een verrassing in zijn mouw. We wisten al dat Giovanni Kemper de rol van Aladdin zou spelen , maar de rest liet hij tussen de tapijten tevoorschijn toveren door De Geest uit Aladdin. Kobe Van Herwegen , al volledig in tovenaar-goochelaar tenue, toverde met bravoure en met de hulp van vuur en zwaarden de andere castleden uit kooien en manden. Prinses Jasmine is in handen van Ianthe Tavernier, Maryam is een rol voor Goele De Raedt en de sultan is geen klassieke enorme kolos maar klein maar dapper. Hij luistert naar de naam Marc Lauwrys. Opvallend creëerde men voor deze musical een vrouwelijke slechterik. Deze nominatie gaat naar Ann Van den Broeck.

Tyl Dauwe schreef het script met muziek van Sam Verhoeven . Een spectaculaire trip door het Midden –Oosten zal ons aangeboden worden doorspekt met veel humor en grootse decors.

 

Voor Antwerpen koos men als locatie de Stadsschouwburg.  Tickets en info op :

http://www.uitgezonderd.be/       

Tekst en foto’s: Gust Charrin