Het Donkmeer te Berlare is om de twee jaar de setting voor een grootse openluchtmusical. Gestart in 1987 is het een uniek evenement niet alleen door de ligging in en rond het mythische water maar ook door een groots spektakel met enerzijds een professionele cast en anderzijds een mega volume aan figuranten.

De opvolger van Kiss me Kate is gekend en nu gaan we samen met regisseur Tijl Dauwe de maritieme toer op met Titanic. In de zomer zal het luxeschip aanmeren aan het Donkmeer waar we haar laatste dagen gaan meemaken tot het zinken toe. Zeven van de bemanningsleden en passagiers kregen reeds een naam en worden ingeschreven als : Goele De Raedt, Line Ellegiers, Michiel De Meyer , Nordin De Moor, Peter Bulckaen , Ivan Pecnik en Dorian Liveyns.

 

Het paradepaardje zal weer het decor worden. Decorontwerper Marnik Baert is zeker niet aan zijn proefstuk toe en is vertrokken vanuit de blueprint van het schip. Fragmentarisch zal men verschillende onderdelen openen om zo in te dringen in diverse locaties van het schip. De hamvraag is het zinken , alhoewel het Donkmeer een gemiddelde diepte heeft van 1 ½ meter zal het zeker lukken. Hoe ? Dat zien we vanaf 23 augustus.

Voor regisseur Tijl Dauwe is het wat thuiskomen. Hij is afkomstig uit de buurt en regisseerde twee jaar geleden Kiss Me Kate. Het is volgens hem een totale andere manier van werken; de scene is enorm groot en je hebt meer uitdagingen dan op het podium van een theater. Je zit ook met meer dan honderd man te werken. Het is een uitdaging om ook kleinere intieme scenes groots en puur menselijk te brengen.

Exclusie bracht de cast nog een compilatie uit het repertoire:

 

Tickets met onder meer vele arrangementen : http://www.festivaria.eu/

Tekst en foto’s: Gust Charrin.