Musical Troep

Afgelopen zaterdagnamiddag, 8 Beaufort rondom en in het Plopsatheater De Panne, want terwijl buiten de Plopsa reclameborden door de helse wind eraan moeten geloven, beukt een legertje van 24 onstuimige jonge talenten de stage op met een heuse stormram, de nieuwe Ketnet Musical TROEP!

TROEP! is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie. Naast een jongerencast van 24 talenten, nemen Michiel De Meyer en Maureen Vanherberghen de volwassen rollen voor hun rekening.

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! ‘Let’s do it together’ & ‘Freedom’ zijn hun bezongen drijfveren. Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft.

Genodigden en BV’s passeerden op de rode loper de photo-wall, terwijl de kids een ludieke ecologische boodschap meekregen. Ze werden beloond met een niet-materialistische keyboard melodie, als ze hun afval, zoals een platgetrapt pop-corntje, in de vuilbak deponeerden.

Het werd een avond met een musical vol dynamiek, spectaculaire dansmoves. De Studio-100 jukebox draaide op volle toeren met opgefriste gekende nummers( ‘Wij willen voetballen’ ‘De Wereld is mooi’) , aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

TROEP! mag zich een update-status aanmeten met zowel zijn ecologische boodschap, als met het online visueel gebeuren en een grappig # voertaaltje.

TROEP durft te knipogen naar Grease van de jaren 70 met een bende kwajongens en tiental tienermeisjes op één bed in een roze slaapkamer, die gillend wegdromen van hun idolen.

Michiel De Meyer en Maureen Vanherberghen slagen in hun totaalconcept van dansen, zingen, rappen en acteren. Een ideale match en of ze er veel zin in hadden….# JA!

Tijdens de feestelijke receptie strikt Peter Minnebo een stralende Michiel De Meyer voor de eerste indrukken na de première.

Geen frontale botsingen dit keer backstage met figuranten? (Michiel brak zijn neus tijdens de Musical ‘40-‘45)

“Ik ben hier zo een grote, dat ik hier nooit mijn neus kan breken, en als er iemand zijn neus breekt , dan zijn het de jongeren.” (lacht)

Hoe verliep de organisatie, toch altijd een huzarenstukje van timing.

“Al die troep en vuilzakken, het lijkt een chaos, maar dat is het niet. Die hebben allemaal hun vaste plaats waar ze moeten liggen, we hebben er zeer hard op gerepeteerd.”

Hoe was het, samenwerken met de jongerencast?

“Die jongeren zijn zalig, hebben superveel energie en zijn altijd gelukkig! “

Welke boodschap is voor u belangrijk in TROEP!

“Het meest actuele, dat we beter moeten gaan letten op ons milieu, anders gaat de planeet niet lang meer bestaan.”

Wat voor een gevoel overheerst , als het doek hier valt na de première?

“Keigoed! Ik denk dat we zeer blij mogen zijn. De mensen waren supervriendelijk tijdens de show, ze lachten mee, klapten mee, juichten. Fantastisch!”

De avond voor de première, goed geslapen?

“Op tijd in mijn bed vooral en mezelf goed verzorgen, dat is belangrijk.”

Nog tijd voor andere dingen naast TROEP!

“Naast de musical ’40-’45 , ben ik nog nieuw muziekmateriaal aan het schrijven. “

 

Tekst en foto’s: Peter Minnebo