AX of de Arenacross volgend jaar in België

 

Eerlijk gezegd toen ik de naam AX (Arenacross) hoorde, wist ik niet wat het was. Een uurtje later en tijdens het zien van enkele spectaculaire demonstraties op de parking van de Ethias Arena in Hasselt was ik op de hoogte.

Reeds 5 jaar kent dit fenomeen een succes in The UK en vond men dat er groei nodig was. Daarom wordt er vanaf 2018 een Arenacross World Tour georganiseerd met een Belgische manche. België, omdat volgens de organisator hier de motorcross een geschiedenis heeft.

DSC_0006DSC_0015DSC_0022

Wat is AX? Het is geen supercross, geen motorcrosswedstrijd en er nemen ook geen rijders uit het Grand Prix-circuit aan deel. AX brengt het beste uit verschillende werelden samen: een mix van indoor motorcross op topniveau, spectaculaire freestyle motorcross en een entertainende show errond. De freestyle riders (allen groten uit het FMX = freestyle circuit) tonen hun tricks en backflips op meer dan 10 meter hoogte. We zullen in het gewone racingprogramma ook reeksen zien met jeugdig talent, zelfs vanaf de leeftijd van zeven jaar.

Voor de locatie in België koos men voor de Ethias Arena van Hasselt, op voorstel van de mensen van het Sportpaleis, die de Limburgse zaal efficiënter vonden voor het evenement. In januari 2018 geeft men de aftrap voor de zeven UK-tours en dan wordt alles ingepakt voor ons land.

Enkele feiten: voor de opbouw (in 48 uur) heeft men bijna 5000 ton aarde nodig, afbraak duurt maar 24 uur, elke renner heeft zijn eigen merk van motor – van Honda tot Husqvarna en de hele show duurt 3 ½ uur!

Men gaat niet alleen voor de motorcross fanaten maar voor hele families , die kunnen genieten van de combinatie cross/ entertainment.

Dit alles op zaterdag 3 maart 2018 en tickets via www.teleticketservice.com of 070/345 345