BUURMAN LOST GLOEDNIEUWE SINGLE ‘LAND IN ZICHT’ MET BIJHORENDE PODCAST

Geert Verdickt, frontman van BUURMAN, steekt tien keer een zomers vuur aan en nodigt evenveel ‘gewone mensen’ uit voor een hartverwarmend gesprek. Gewone mensen met een apart verhaal. Al starend in de vlammen laten ze de tongen loskomen.

Verdickt verwerkt de vuurgesprekken tot tien podcasts, en schrijft, gebaseerd op de verhalen van zijn gesprekspartners en geassisteerd door zijn Buurmannen, tien gloednieuwe nummers.

Het eerste daarvan verschijnt vandaag: ‘Land in Zicht’, de nieuwe single van BUURMAN, en de voorbode van het op 20 mei te verschijnen nieuwe album ‘Vuurman’.

Geert Verdickt over ‘Land In Zicht’:

“’Land In Zicht’ is geïnspireerd op het verhaal van Chris Gale, een dertiger uit Genk. Chris brak z’n rug, herstelde als bij wonder, en kreeg vervolgens een zwaar verkeersongeval met de motor, waarbij de linkerkant van z’n lichaam helemaal werd beschadigd. Maar opnieuw kwam hij erbovenop. Afgelopen zomer zwom hij van Engeland naar Frankrijk, helemaal de Noordzee over. Een riskante onderneming waarmee Chris de bladzijde van de tegenslag radicaal omsloeg’.

Geert schreef er niet alleen een nummer over, maar volgde de oversteek van Chris mee vanop een bootje. Wat hij zag en hoorde, verwerkte hij tot een podcast waarin naast Chris en zijn vrienden ook Jef Brouwers aan het woord komt.

Brouwers is een veelgevraagde psycholoog in de hoogste regionen van de Belgische sport, en stoomde onder meer de Rode Duivels, de Red Lions, de wielerploeg van Deceuninck-Quick-Step en vele olympiërs mentaal klaar om topprestaties te leveren. Als ervaren sportpsycholoog weet hij als geen ander terug te blikken op de prestatie van Chris.

‘Vuurman’: tien songs en tien podcasts.

Tien ontstaansgeschiedenissen om te beluisteren, van vurig verhaal tot song. Elke podcast neemt de luisteraar mee naar de bewuste avond aan het vuur, aangevuld met bijkomende gesprekken met specialisten en lotgenoten.

Op 25 mei viert BUURMAN de release van de nieuwe plaat met full band en blazers in de Ancienne Belgique in Brussel. Op 1 juni staat dezelfde bezetting in Het Depot in Leuven.

‘Land In Zicht’ is nu beschikbaar op alle streamingkanalen.

Tekst: Peter Minnebo.

 

Foto: Karel Uyttendaele.