BXL Beerfest 2019

 

Op de terreinen van Tour & Taxis te Brussel vind op 24-25 augustus de derde editie plaats van BXL Beerfest. BXL Beerfest legt zijn focus op de kleine artisanale brouwerijen.

Bier dat tegelijk eerlijk en waarheidsgetrouw is. Met nobele ingrediënten en een smaak dat varieert tussen bitter , fruitig of zacht. Hier is geen plaats voor de grootindustrie , maar de bezoeker kan zijn passie delen met de passie die deze brouwerijen drijft, de passie voor eerlijke en echte bieren. Meer dan 50 brouwerijen doen mee , ze zullen minstens 4 verschillende bieren voorstellen. Ongeveer de helft is van Belgische origine , de rest komt van Estland tot de Verenigde Staten.

Het motto van het evenement is een joviale en gemoedelijke toegankelijkheid. Er is gekozen om het proeven aangenamer te maken door het gebruik van festivalglazen. Vrijwilligers zorgen constant voor propere glazen. Deze “ Only Clean glasses” politiek verzekert dat de brouwer zijn bier op een perfecte manier kan brengen.
Gastronomie is ook belangrijk en dit gaat door in de buitenruimte met een kwalitatief aanbod aan food trucks . Artisanale ambachten in de voeding hebben ook hun plaats en op zondag zijn er enkele culinaire pop-up ateliers onder leiding van top chefs.

Interactieve sessies tussen het publiek en enkele brouwers staan ook op het programma.

Editie Een trok 3.500 bezoekers . Dit werd in 2018 meesterlijk overtroffen met een 5.000 cijfer. Dit jaar naar de 6.000? Door de democratische en toegankelijke manier zit dit er zeker in. Een ticket in voorverkoop is 5 euro. ( ter plaatse is het 10 euro. ) Voor twee dagen bestaat er ook een formule. De jetons om de bieren te proeven worden aan de kassa verkocht.

Brussels Beer Project is een van de deelnemers. Gesticht in 2013 door een super dynamisch duo. Creativiteit en innovatie is hun motto. Meer dan 30 variëteiten en gedurfde nieuwe recepten. Drie maal per week ( van 14-22u) kan je ze proeven in hun brouwerij aan de Antoine Dansaertstraat 188 te Brussel. Van de Delta IPA vol hop over de zware Grosse Bertha met haar 7 % tot de naar limoen en papaja smakende Lime Crime.

Geen roze olifanten , geen kabouters of paters. Enkel heerlijk en echt bier!

Alle verdere info: http://www.bxlbeerfest.com/

Tour & Taxis : op wandelafstand van het stadscentrum .

Tekst en foto’s: G. Charrin