CHEZ NONKEL JEF, EEN AANRADER VOOR FIJNPROEVERS – LAATSTE KEER IN HET THEATER

 

De derde, en ook de laatste theatervoorstelling met Ivo Pauwels in de hoofdrol, gebaseerd op de legendarische televisiereeks “Nonkel Jef”, heet “Chez Nonkel Jef”. Exact drie maand voor de première van “Chez Nonkel Jef”, gaat Regisseur Dirk Lavrysen geen uitdaging uit de weg om zijn acteurs de ultieme inleefstage te bezorgen. Hij was dan ook bijzonder benieuwd of “Nonkel Jef” Ivo Pauwels en acteur Andy Peelman (Buurtpolitie) over de nodige culinaire skills beschikten.

Het antwoord op deze vraag, kon de aanwezige pers live beleven in de hippe, open keuken van toprestaurant GA NORD op donderdag 20 juni. Niemand minder dan actrice Danni Heylen (FC De Kampioenen) was de strenge maar rechtvaardige jury die een oogje in het zeil hield wanneer beide acteurs tegen elkaar werden uitgespeeld. Beiden moesten ze een “topgerechtje” bereiden en presenteren. Gelukkig waren acteurs Linda De Ridder, Diana More en auteur Brik Van Dyck ook van de partij om hun collega’s moreel bij te staan. De jury evalueerde, tussen het gebakken spek en eieren door, op bereiding, sfeer en presentatie. Nonkel Jef werd de Master Chef, maar wisselde met plezier zijn eerste prijs met Andy Peelman, gezien de tweede prijs een fles jenever was. Andy vond dat de eerste plaats hem toekwam gezien Nonkel Jef maar wat stond te blazen tijdens de bereiding, maar Nonkel Jef zorgde wel voor sfeer en ambiance door een eitje letterlijk op de kop (stuk) te tikken.

“Chez Nonkel Jef” gaat in première op 20 september 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen en is er tot en met 6 oktober te zien. Aansluitend gaan ze van 25 oktober tot en met 8 december op tournee door heel Vlaanderen.

Wanneer de rekeningen zich blijven opstapelen en het spaarvarken leeg blijkt te zijn, neemt Nonkel Jef een drastische beslissing. Hij bouwt de boerderij om tot een waar pop-up restaurant. Maître Jef schakelt ook dienster Odette, chef-kok Sander en sommelier Dré in om mee de zaak te runnen. En ‘Chez Nonkel Jef’ is geboren. Maar horeca is wel wat anders dan het boerenleven dat onze vrienden gewend zijn en al snel draait alles in de soep. Als Nonkel Jef dan nog eens verliefd wordt op een klant, zitten ze op de boerderij helemaal met de gebakken peren. ‘Chez Nonkel Jef’ is een op smaak gebrachte komedie met de perfecte cuisson!

 

Wie herinnert zich nog de succesvolle Vlaamse sitcom “Nonkel Jef” die in de tweede helft van de jaren ’90 op ons televisiescherm te zien was? De komische reeks over een boer op pensioen, “Nonkel Jef”, was een ware publiekslieveling en er werden ruim 175 afleveringen van gemaakt. Van Vlaamse cult gesproken… In 2016 kreeg “Nonkel Jef” een bijzonder succesvol tweede leven in Theater Elckerlyc en vervolgens op tournee door heel Vlaanderen. Na “Nonkel Jef zit in de patatten” , kwam er “Nonkel Jef & de verloren zoon”, ook deze was een schot in de roos met een grote tour door Vlaanderen.

Nonkel Jef reed afgelopen donderdag even stuntelig met de retro fiets het plein van Park Spoor Noord op, zoals in de jaren 90, maar dit keer wel gevolgd door een blitze sportwagen (bestuurd door Andy Peelman) en niet op de hielen gezeten door de legendarische vrachtwagen van de gelijknamige VTM reeks.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

CHEZ NONKEL JEF van 20 september tot en met 6 oktober 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen en aansluitend op tournee door heel Vlaanderen van 25 oktober tot en met 8 december.

Een productie van Theatertainment.

Cast: Ivo Pauwels, Linda De Ridder, Danni Heylen, Andy Peelman, Patrick Onzia, Dirk Lavrysen en Diana More

Regie: Dirk Lavrysen

Auteur: Brik Van Dyck

Tickets en info : www.elckerlyc.be       070 691 002

 

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

 

Tekst en foto’s: Peter minnebo